İstanbul Beşiktaş'taki Ihlamur Parkı imara açılmayacak

İstanbul Beşiktaş'taki Ihlamur Parkının imara açılmasına karşı verilen mücadele zafer ile sonuçlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı askıya çıkardığı yeni imar planında, parkın yeşil alan olarak kalacağını ilan etti. Parkta bir araya gelen mahalle sakinleri kazandıkları zaferi doyasıya kutladı.

Abone ol

21 Haziran'da ranta karşı mücadele kararı alan mahalle sakinleri, çoluk-çocuk, genç -yaşlı hep bir arada parkını savundu. Gece-gündüz demeden parkta nöbet tutan mahalle sakinleri sonunda muradına erdi.

Mahalle halkının mücadelesi sonrası geri adım atan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir imar planı hazırladı. 1 bölü 5 binlik planında parkın da içinde bulunduğu bölgenin yeşil alan olarak kalacağı belirtildi.

Bakanlığın kararını zafer olarak yorumlayan mahalle sakinleri, kutlama için Ihlamur Parkı'nda bir araya geldi.

Parkta yemekler yenildi, şarkılar söylendi. Mahalle sakinleri verdikleri mücadelenin sonunda gelen zaferi doyasıya kutladı.

Mahalle sakinlerinden Mimar Macit Toz, bölgedeki tarihi eserlerin önemine dikkat çekti.

Ihlamur Parkı mücadelesini yürüten avukatlarından Eren Can, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği kararı yorumladı.

Karara itirazların geleceğini belirten Can, mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Haber: Deniz Adalı

Kamera:Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

Haydarpaşa'da kurvaziyer limanı projesi protesto edildi Yurt CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu'nun acı günü Yurt Kapıkule'de 25 kilometrelik tır kuyruğu Yurt Bingöl'den acı haber! Ölü ve yaralılar var Yurt