"Adalet Bakanlığı'nda adalet istiyoruz!"

Ankara’da Adalet Bakanlığı ek binası inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmadan maaşlarını alamadıkları için iş bıraktı. Taşeron işçiler, bir yanında Adalet Bakanlığı bir yanında Sosyal Güvenlik Kurumu binaları bulunan inşaata, "Adalet istiyoruz" yazılı pankart astı.

Abone ol

Taşeronu yaygınlaştıracak yasal düzenlemenin görüşüldüğü Meclis'e yürüme mesafesinde, taşeron işçiler hakları için eylem başlattı.

Başbakanlık'ın tam karşısında yer alan Adalet Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu binasının yanındaki inşaatta çalışan işçilerin ne maaşı, ne iş güvencesi, ne sigorta primi, ne de muhatabı var.

İnşaat halindeki Adalet Bakanlığı binasına “Adalet Bakanlığı’nda adalet istiyoruz" pankartı asan taşeron işçiler 4 aydır maaşlarını alamıyor.

İşçiler, yaklaşık 30 kişinin çalıştığı inşaatta sigortalarının ayda ancak 15 gün üzerinden yattığını, iş güvenliğinin de sıfır noktasında olduğunu belirttiler.

İşçilerin anlattıklarına göre yüklenici firma işi önce birinci taşeron şirkete, birinci taşeron şirket de ikinci taşeron şirkete devretti. İşvereni temsilen işçilerle görüşen taşeron temsilcisinin, aylardır inşaata gelip gittiği yok.

Kendilerine Sahipsiz-Sen adını veren işçiler, haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini de vurguladılar.

Haber: Sabri Kara

ulusalkanal.com.tr

Taşeron eziyeti Ekonomi 35 kişi İşten Atıldı Ekonomi İstanbul'da göçük: 2 ölü Ekonomi Şişecam işçilerinin adayı da Emine Ülker Tarhan Ekonomi