''Dijitaller delil olamaz'' diyen TÜBİTAK yazısı yüksek mahkemeye sunuldu

Aydınlık Gazetesi’nin açıkladığı ve "dijital veriler delil olamaz" diyen TÜBİTAK yazısı Anayasa Mahkemesi’nde. İstanbul “Askeri Casusluk” davasında TÜBİTAK görüşüne rağmen bu verilerle mahkum edilen 43 subay ise özgürlük için yüksek mahkemenin kararını bekliyor.

Abone ol

TÜBİTAK’ın dijital verilere dayanan davaları düşürecek yazısı Anayasa Mahkemesi’ne ulaştırıldı.

İstanbul Askeri Casusluk davası avukatları Aydınlık Gazetesi’nin duyurduğu TÜBİTAK belgesini sunarak dosyanın bir an önce karara bağlanmasını talep etti.

"Dijital dosyaların üst veri bilgileri, sahteciliklere ve manipülasyona açıktır, bu nedenle delil niteliği taşımaz" denilen TÜBİTAK-Bilgem yazısının incelemeye esas alınmasını talep ederiz. Yargılamadaki hukusuzluk ve hak ihlalleri bu yazıyla sabittir."

9 başvurucu adına sunulan dilekçede, bilimsel görüşün yargılama ve temyiz aşamalarında görmezden gelindiği vurgulandı.

Avukat Mahir Işıkay, özel görevli mahkemelerin kaldırılmasının ardından davaya bakacak mahkemenin 5 aydır belirlenemediğine dikkat çekti. Belirsizlik nedeniyle "yeniden yargılama" başvuruları aylardır değerlendirilmiyor.

Delil niteliği olmayan dijital verilerle mahkum edilen 43 subay ise özgürlük için Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekliyor. Dosya 6 aydır Anayasa Mahkemesi’nde ancak henüz görüşülmedi.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

CHP eski MYK üyesinden şok sözler: Oyum Erdoğan'a! Onun için oy toplayacağım Gündem Cem Yılmaz'dan Ekmeleddin İhsanoğlu açıklaması Gündem BDP'nin adı değişiyor! Gündem Öcalan'dan yeni talepler Gündem