İstiklal Mahkemeleri Zabıtları kitap haline getirildi

Kurtuluş Savaşı ve sonrasında özel yasa ile kurulan İstiklal Mahkemeleri'nde tutulan zabıtlar tasnif edilerek 10 ciltlik kitap haline getirildi. İstiklal Mahkemesi zabıtlarını, Cuma günü Meclis Başkanı Cemil Çiçek açıklayacak.

Abone ol

Çerkez Ethem, Said Nursi gibi çok sayıda ismin yargılandığı İstiklal Mahkemeleri'nde geçen diyaloglar gün ışığına çıkıyor.

Kurtuluş savaşı sırasında özel yasa ile kurulan İstiklal Mahkemelerine ait zabıtlar, Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç tarafından tasnif edilmeye başlanmıştı. Çalışmalar tamamlandı ve zabıtlar 10 citlik kitap haline getirildi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek cuma günü düzenleyeceği basın toplantısıyla 10 ciltilik zabıtları açıklayacak. Toplantıda; İstiklal Mahkemeleri’nde kullanılan cübbeler, mühürler, yüzükler ve orijinal belgeler de sergilenecek.

Hazırlanan kitaplarda; yargıçların fotoğrafları, zabıtların orijinalleri ve yargılananlara ilişkin özel bilgiler yer alıyor.

Bir kısmı daha önce tarihçilere açılan ancak önemli kısmı kamuoyuna açık olmayan zabıtlar, 95 yıl sonra ortaya çıkmış olacak.

ulusalkanal.com.tr

AB tasarıya kılıf arıyor Gündem DEV-YOL liderlerinden Levent Yakış: Kampanyanın farkındayız! HDP (PKK)'ye verilecek oyumuz yok! Gündem Bakanın makam aracına ödenen kira bedeli dudak uçuklattı Gündem İstanbul'da 28 adrese operasyon: 12 kişi gözaltında Gündem