Berkin Elvan davasında önemli gelişme

Haziran Direnişi şehidi 14 yaşındaki Berkin Elvan'ı vurmuş olabileceği saptanan iki polis tespit edildi. İki polisin görüntüleri de dosyaya girdi. Polislerden hangisinin Berkin'in ölümüne sebep olduğu soruşturmayla ortaya çıkacak.

Abone ol

14 yaşındaki Haziran şehidi Berkin Elvan Davası ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Berkin'i vurduğu belirtilen polisler tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın atadığı resmi bilirkişi Ulusal Teknik Büro, Uluslararası Kriminal Teknik İnceleme'sini tamamladı. Olay gününe ait tüm görüntüleri inceleyen Büro, bir Çevik Kuvvet grubu içindeki 2 polisin, yere yakın mevzilenerek Berkin’e doğru gaz tabancalarını ateş edildiğini tespit etti.

Raporda, Berkin'in ölümüne neden olan cisim, olay yeri kamera görüntüleri ve fotoğrafları incelendi. Soruşturma sürecinde alınan ifadeler analiz edildi.

Bu rapor daha önce savcılık soruşturmalarında ifadesi alınan ve olay günü Okmeydanı’nda bulunmadıklarını, gaz tüfeği kullanmadıklarını ya da olan biteni “hatırlamadıklarını” savunan polis ifadeleri ile çelişiyor.

Teknik rapor ve olay anının görüntüleri bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Savcılığı’na gönderildi.

Berkin’in failinin hangisi olduğu, savcılık soruşturmasıyla ortaya çıkacak.

ulusalkanal.com.tr

“BDP ilçe binasında bomba eğitimi aldım“ Gündem HSYK'dan izin çıktı Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'nun acı günü Gündem Abdullah Gül'den Cumhurbaşkanlığı açıklaması Gündem