Almanya'dan Kürdistan'a itiraz!

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bağımsız Kürdistan kurma projesine Almanaya'dan itiraz geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Kuzey Irak’ta bağımsız bir Kürt devleti kurulmasına karşı olduklarını açıkladı.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı, Irak Kuzeyi'nde bağımsız bir Kürt devleti kurulmasına karşı olduğunu açıkladı.

Haftalık Bild am Sonntag gazetesine konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Bağımsız bir Kürt devleti bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracaktır ve muhtemelen Irak'ın komşularıyla yeni gerilimler ortaya çıkaracaktır” dedi.

Türkiye ve Suriye'de de, Kürtlerin yaşadığını hatırlatan Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasını ümit ettiğini söyledi.

Alman Bakan Irak'taki Haydar El İbadi'nin yürütüüğü yeni hükümet kurma çalışmalarına da destek oldu. Steinmeier , "Haydar El İbadi başbakanlığında Bağdat'ta, İslam Devleti örgütüne karşı kendini koruyabilen yeni bir hükümetin kurulması Irak devletinin bütünlüğü açısından belki de son şanstır" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

F Tipi Edirne'de 2 bin 250 kişiyi dinledi! Gündem Yavuz Arslan’ın gazetecilik maskesinin arkası Gündem CHP'de kritik toplantı Gündem İstanbul'da deprem olasılığı yüzde kaç? Gündem