Soma davasında 2. duruşma

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Davası'nın 2'nci duruşması bugün görüldü. İlk duruşmaya katılmayan sanıklar bu sabah Akhisar'daki mahkeme salonuna getirildi. Duruşmaya 8'i tutuklu, 27 sanık katıldı. 1 numaralı sanık Can Gürkan mahkemede protesto edildi. Yüzlerce Vatan Partisi üyesi de madencilerin yanında olmak için Akhisar'dayd

Abone ol

Soma Davası'nın ilk duruşmasında ailelerin "sanıklar da gelsin" talebi gerçekleşti. Tutuklu 8 sanık, duruşma salonuna getirildi.

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ikinci duruşması görüldü.

8 tutuklu sanık, güvenlik gerekçesiyle, gece yarısı davanın görüldüğü Akhisar'a getirildi.

Madencilerin birinci derece yakınları ise duruşmaya kimlik kontrollerinden geçerek alındı. Ellerinde madencilerin fotoğrafları vardı.

Madenci yakınları salona sığmadı, sorun uzun tartışmaların ardından çözüldü.

Duruşmaya sanıkların kimlik tespitiyle başlandı. Madenci yakınları yoklama sırasında "Adalet istiyoruz", "Bunların hesabını kim verecek" diye haykırdı.

Madenci yakınları göz yaşlarına boğuldu. Bir madenci yakını bayıldı, kısa süreli gerginlikler yaşandı.

Kimlik tespiti sırasında Soma A.Ş sahibi Can Gürkan maddi gelirinin olmadığını, Ramazan Doğru ise 37 bin tl geliri olduğunu söyledi. Madenci yakınları bu beyanlara tepki gösterdi.

Davanın bir numaralı sanığı, Soma Kömür İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın savunması da protesto edildi. Gürkan, savunmasında "Kazanın sabotaj olduğunu düşünüyorum. En çok babamla ben mağdur olduk. Kazadan hemen sonra Soma'ya gelemedim, provokatörler vardı" dedi.

Kimlik tespitinin ardından duruşmaya iddianamenin okunmasıyla devam edildi.

Duruşma salonunda bunlar yaşanırken Vatan Partisi İzmir ve Manisa Milletvekili adayları da davayı yakından takip etti.

Yüzlerce parti üyesi soma faciasını protesto etti.

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr

Yücel Altunbaşak serbest bırakıldı Gündem İstanbul karanlığa gömüldü Gündem İzmir'de savunma makamına saldırı Gündem Vatan Partisi MKK üyesi Mehmet Cengiz: Hazine yatırımları kamu yatırımlarına dönüştürülsün Gündem