Mevlüt Çavuşoğlu: İkinci bir S-400 alabiliriz

Amerika ve Türkiye arasındaki S-400 gerginliği ve beraberindeki F-35 krizi, iki ülkeninde gündemindeki yerini koruyor. Ankara, S-400'den geri adım olmayacağını ilan etti. Buna karşı Amerika'dan F-35 verilmez yanıtı geldi. Buna yanıt olarak ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika F-35'leri vermediği takdirde, Rusya'nın uçakları ile ilgilenebileceklerini söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye'nin ikinci parti S-400 sistemi alabileceğini de duyurdu.

Abone ol

Amerika ile yaşanan S-400 ve F-35 gerginliği gündemdeki sıcak yerini koruyor. Amerika'dan yeni gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İkinci bir S-400" mesajı verdi.

Çavuşoğlu, Amerika'dan gelen "S-400 sistemleri alınması durumunda F-35 uçaklarını vermeyiz" tehditlerine de yanıt verdi. Türkiye'nin alternatiflere sahip olduğunu vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerika'daki temaslarının ardından, bir televizyon kanalında Amerikalı senatörlerle yaptığı görüşmedeki ayrıntıları aktardı.

Amerika'nın aldığı kararlarla kendi ile çeliştiğini söyledi Bakan Çavuşoğlu. KATSA kararlarını hatırlattı. "Müttefikliğe zarar veren esas onlardır" dedi.

Amerika'nın F-35 tehdidine Türkiye SU-57 ile cevap verebilir.

Üretim ve geliştirme aşamasında olan SU-57'lerin, F-35'lerden belli açılardan oldukça üstün olduğunu ifade ediliyor.

Uzmanlar da aynı görüşte. Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, F-35'lerle ilgili Türkiye'nin ABD ile antlaşmadan vazgeçip Rusya ile anlaşması gerektiğini ifade etmişti.

ulusal.com.tr

Olağanüstü itiraz nedir, olağanüstü itiraz gerekçeleri neler? Gündem Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı Gündem Ankara'da liderler zirvesi Gündem AKP'den kıdem tazminatı ve İstanbul seçim sonuçları açıklaması Gündem