Sığınmacıların Avrupa sınırında bekleyişleri sürüyor

Avrupa sınırında "Yunanistan'ın kapıyı açacağı" umudunu taşıyan sığınmacıların bekleyişi 16. gününde devam ediyor.

Abone ol

Başta İstanbul olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'ye giden mültecilerin bekleyişi sürüyor. Sınır kapısında bekleyenlerin tek bir istği var o da Avrupa'ya geçmek.

Mülteci kadın ve çocuklar, Yunanistan'ın sınır kapısını açması için eylem yaptı. Kastanies Sınır Kapısı önünde jiletli tellerden oluşturulan barikata gelen mülteciler seslerini duyurmaya çalıştı.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, mültecilerin beklediği Yunanistan sınırında incelemelerde bulundu. Aktaş, hudut karakolunu ziyaret etti. Karakolun kulesine çıkarak sınır hattını dürbünle inceledi.

Aktaş, Yunanistan sınır polisinin attığı gaz fişeklerinden etkilenen sağlık çadırını da ziyaret etti.

Yunan askerlerinin eziyeti de devam ediyor. Avrupa'ya gitmek için Yunanistan'ın Midilli Adası'na ulaşan sığınmacılar, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından eşyalarına el konulduğunu söyledi.

Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Molivos Limanı'na getirilen yaklaşık 25 sığınmacı, geceyi ıslak elbiseleriyle sokakta geçirmek zorunda bırakıldı.

Mülteciler bir kişinin de dövüldüğünü anlattı.

Sağlık çalışanları Edirne'de pedal çevirdi Gündem İkna çalışmaları sonucu 3 PKK'lı örgütten kaçtı Gündem Milli İHA Bayraktar TB2 Yunanistan sınırında devriyede Gündem Nöbete bir anne daha katıldı Gündem