Adalet Bakanı'ndan Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklama

Adalet bakanı Abdulhamit Gül Cemal kaşıkçı cinayetiyle ilgili oalrak "Kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Üstü kapatılacak bir mesele değildir. Suudi yetkililerin de yakın işbirliğine girmesini bekliyoruz. Suudi yetkililerin destek vermesi lazım tüm olayın aydınlatılması için" dedi.

Abone ol

Kaşıkçı cinayetinin üzerinden 30 gün geçti ancak cesedi hala bulunamadı. Cesedin özel yöntemlerle yok edilmiş olabileceği iddiası güç kazandı.

Soruşturma kapsamında Suudi Arabistan Başsavcısı Suud El Muceb inceleme yapmak için İstanbul'a gelmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Suudi Savcı El Muceb ile yapılan görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Cemal Kaşıkçı'nın "planlama doğrultusunda başkonsolosluk binasına girer girmez boğularak öldürüldüğü ve parçalanarak yok edildiği" belirtildi.

Savcılık soruşturmanın devam edeceğini duyurdu.

Soruşturmayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan, Adalet BakanıAbdulhamit Gül, "Kimse sorumluluktan kaçınamaz. Bütün dünyaya mal olmuş bu mesele, üstü örtülebilecek bir mesele değildir." dedi.

Bakan Gül, Kaşıkçı cinayetini soruşturan savcının Suudi Arabistan'a gitme ihtimaliyle ilgili de konuştu.

Washington Post gazetesine konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Kaşıkçı'nın cesedinin parçalara ayrıldıktan sonra asitte eritilmiş olabileceği ihtimalinin değerlendirildiğini ifade etti.

Olayla ilgili Amerika Başkanı Trump'dan yeni bir açıklama geldi. Trump, "Suudiler bana ihanet etmediler ama belki kendilerine ihanet ettiler. Bu işin nasıl sonuçlanacağını göreceğiz." dedi.

ulusal.com.tr

Son 24 saatte etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklandı Gündem Brunson davasının gerekçeli kararı açıklandı Gündem 15 Temmuz'a ait yeni görüntüler ortaya çıktı Gündem Melih Gökçek: Beyefendi ne derse emrindeyim Gündem