Teröre karşı Türk-Rus işbirliği

Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle Türk-Rus ilişkilerinde gerilim sürerken iki ülkenin terörle mücadele kapsamında ortak çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Sputnik ajansında yer alan habere göre; Rus Federal Mali İzleme Servisi Başkanı Yuri Çihançin, Türkiye ile yaptıkları ortak çalışmalar hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bilgi verdi.

Abone ol

Rus uçağının düşürülmesi Türk Rus ilişkilerinde soğuk savaş rüzgarları esmesine neden olsada iki ülke arasındaki ilişkiler tamamen kopmadı. Rusya’nın askeri ve ekonomik yaptırım kararlarına rağmen Türkiye ve Rusya arasında terörle işbirliği konusunda ortak çalışmaların devam ettiği ortaya çıktı.

Sputnik ajansında yer alan habere göre Rusya ve Türkiye terörün mali kaynaklarıyla mücadele etmek için işbirliğini sürdürüyor. Rus Federal Mali İzleme Servisi Başkanı Yuri Çihançin, terörle mücadele kapsamında Türkiye ile yaptıkları ortak çalışmalar hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bilgi verdi.

Teröre destek sağlayan bazı firmalar üzerinde çalıştıklarını belirten Federal Mali İzleme Servisi Başkanı Çihançin, Malta ve Fransa ile temasta olduklarını söyledi. Kurum başkanı aynı zamanda Türkiye ile de bazı çalışamalar yaptıklarını belirtti.

Çihançin, Kafkasya kökenli terör örgütü militanlarının izini sürdüklerini söyledi. Bu kapsamda Fransa’da Kafkas kökenli bir terör örgtünün faaliyetlerinin önlendiğini açıkladı.

Rus Federal Mali İzleme Servisi verilerine göre 2013 – 2014 yıllarında 3 bin 500 Rusya vatandaşı farklı terörist gruplara para transferi yaptı. Rakamlara göre, 2015 yılında Rusya’dan IŞİD’e 4,65 milyon dolar bankalar üzerinden transfer edildi.

ulusalkanal.com.tr

Artvin'e bir maden daha Gündem Celal Şengör: Fransız İhtilali, Avrupa'nın başına gelen en büyük belalardan biridir Gündem Dursun Çiçek: Cemaatin en büyük özelliği kendini gizlemesidir Gündem Ankara'da uyuşturucu operasyonu: Evin molozların arasında kokain bulundu Gündem