Bakan açıkladı! Çalışma izni verilecek

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Suriyeli mültecilere Türkiye'de istihdam edilebileceğini açıkladı. Çelik, "Pasaportu veya oturma izni bulunanlara çalışma izni verilmesi konusunda sorun yaşanmayacaktır." dedi.

Abone ol

Kimi dilencilikle kimi günübirlik işlerle geçinmeye çalışıyor. Tam da bu ortamda Çalışma Bakanı Faruk Çelik açıklama yaptı, Suriyeli mültecilere Türkiye'de çalışma izni verileceğini açıkladı.

Bakan Çelik Suriyelilere verilecek çalışma izni ile ilgili önemli bilgiyi, hükümetin Orta Vadeli Program'ı açıklanırken, bir gazetecinin sorusu üzerine verdi.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, pasaportu veya oturma izni bulunan Suriyelilere Türkiye'de çalışma izni verileceğini, bu konuda bir sıkıntı yaşanmayacağını açıkladı.

Suriyelilerin Türkiye'de istihdamı çerçevesinde tüm izinler Çalışma Bakanlığı’na devredilecek. Suriye'den gelen mültecilere kendilerini tanımlayacak kimlik verilecek. Mülteciler bu çekilde Türkiye'de çalışma imkanından yararlanacak.

ulusalkanal.com.tr

Sokakta şiddet yükseliyor! Gündem ''Kaygılarımızı ilettik esas açıklamayı...'' Gündem Bilanço ağır: Ölü sayısı artıyor! Gündem ''Problemlerin çözümü zor'' Gündem