CKD olağan kurultayına referandum süreci damga vurdu

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin 8’inci Olağan Kurultayı’na referandum süreci damga vurdu. Yüzlerce delegenin katıldığı kurultayda referanduma kadar, hayır için mücadele etme kararı alındı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin etkinliğinde ise aydınlar, başkanlık tuzağını kıracaklarını söylediler.

Abone ol

Cumhuriyet Kadınları referandumda hayır için mücadeleye başladı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği 8’inci Olağan Kurultayı’nı Ankara’da yaptı. Cumhuriyet Kadınlarının anayasa değişiklik teklifinin geçmemesi için mücadele edeceklerini söyleyen CKD Genel Başkanı Canan Arıtman teklifin okyanus ötesinden dayatıldığının altını çizdi.

Arıtman, Cumhuriyet kadınlarını göreve çağırdı.

Atatürkçü Düşünce Derneği de Gazi Meclisin ve milletin kanaat önderleri konuşuyor adlı bir panel düzenledi. Panele katılım oldukça yoğundu. Konuşmacılar, hayır için mücadele hazırız mesajı verdi.

Aydın'da dayanışma yemeğinde bir araya gelen TGB üyelerinin gündeminde de başkanlık sistemi vardı.

Etkinlikte konuşan TGB Genel Başkanı Çağdaş Çengiz, seçilme yaşının düşürülmesini tuzak olarak değerlendirdi.

Gençlik içerisinde anketlerde hayır sonucu çıktığını söyleyen Cengiz, 'Başkanlık sistemi güçsüz Türkiye yaratır' dedi.

Yurtdışında da refarandum çalışmaları vardı.

CHP Avrupa temsilciliği ve Köln Kuzey Ren Birliği tarafından düzenlenen toplantıda, konuşmacılar "ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için ''HAYIR" vurgusu yaptı.

HABER: EMEK KAYNAK

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

Merasim Sokak şehitleri anıldı Gündem Adıyaman Çelikhan'da deprem - Son depremler Gündem Pakize Ana referandumda neden hayır diyeceğini açıkladı Gündem Rıza Zelyut yazdı: Bu savcıdan Bylock çıktı mı? Gündem