İzmir’de 1 Eylül itibariyle elektronik temassız kartlar değişecek

İzmir’de toplu ulaşımda kullanılan elektronik temassız kartlar değişiyor. Bir senelik değişim süreci 1 Eylül itibariyle sona erecek ve eski kartların yerini yeni “İzmirim kart”lar alacak. Yeni kartlar 6 liraya satılacak. Öğretmen ve öğrenciler isee 7 lira vererek kart sahibi olacak.

Abone ol

İzmir’de toplu ulaşım araçlarında kullanılan kartların miladı doldu.

1 senelik değişim süreci sona eriyor ve “kentkart” ların yerini “İzmirim kart”lar alıyor.

Öğrenci ve öğretmenlerin fotoğraflı kartlar için 7 lira, fotoğrafsız kartların dönüşümü için ise 6 lira ücret ödemeleri gerekecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin belirlediği fiyatlarla ilgili ESHOT’un yaptığı açıklamada, ücretlerin yasal zorunluluktan kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, “4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile ilgili kanun uyarınca, İzmirim Kart’ın ücretsiz verilmesi mümkün değildir” denildi.

İzmirliler 1 Eylül itibariyle otobüs, vapur, metro, teleferik gibi hizmetlerden faydalanabilmek için İzmirim kartı temin etmek zorunda.

Haber: Erdem Özdemir

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

Manisa'da kötü hava koşulları üzüm salkımlarını çürüttü Yurt Eşi, üvey kızına taciz ederken yakaladı Yurt Bu balığa dokunan yanacak! Yurt Ölüm yolculuğunu Sahil Güvenlik engelledi Yurt