“Davutoğlu Azerbaycan'ı teskin edecek“

"Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Ermenistan'a "Karabağ'dan çekilin" teklifi yapacağı iddiası, Azerbaycan'ı sakinleştirmeyi amaçlıyor." Bu iddiayı, Ermeni siyaset yorumcusu Mkhitar Nazartyan ortaya attı. Nazartyan, Türkiye-Ermenistan teması Azerbaycan'ı huzursuz edeceği için bu önerinin gündeme taşındığını belirtti.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Erivan ziyaretiyle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Davutoğlu'nun Ermeni yönetimine ileteceği öne sürülen "Karabağ'dan işgal ettiğiniz iki bölgeyi bırakın, sınır kapısını açalım" teklifinin kandırmaca olduğu öne sürüldü. İddianın sahibi ise Ermeni siyaset yorumcusu Mkhitar Nazartyan.

Nazartyan, Ermenistan-Türkiye ilişkisinden Azerbaycan'ın rahatsız olduğunu hatırlattı. Davutoğlu'nun bu teklifin gündeme getirilmesiyle Azerbaycan'ı teskin etmeye çalıştığını vurguladı. Nazartyan, "Bu açıklama çok kuvvetle muhtemeldir ki, bir Türk Dışişleri Bakanı'nın Ermenistan'a resmi ziyaret gerçekleştirilmesinden dolayı rahatsız olan Azerbaycan'ı teskin etmeye yönelik yapıldı" dedi.

Nazartyan ayrıca Davutoğlu'nun Ermenistan'a şahsen gelmesinin Türk-Ermeni ilişkilerinin mümkün olduğunu göstereceğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Oregon'daki yerlilerin, Türkiye'nin sıcak gündemiyle ilgisi ne? Gündem Gülen, Erdoğan'a bakın ne mesajı verdi Gündem Balbay'ın tahliyesi yetmez Gündem MİT'in cihatçıları Kiev'i karıştırıyor Gündem