Kuyruklu yıldız yörüngesine giren ilk uzay aracı Rosetta

Bilim dünyası uzay araştırmalarında tarihi bir ana tanıklık ediyor. Uzay aracı Rosetta, fırlatıldıktan 10 yıl sonra kuyruklu yıldızın yörüngesine girdi. 2004'te Avrupa Uzay Ajansı tarafından gönderilen Rosetta'dan dünyaya gelen mesaj ''Kuyruklu yıldızdayız!'' oldu.

Abone ol

Bilim dünyasının heyecanı Rosetta oldu. Uzay aracı Rosetta zoru başardı ve bir ilki gerçekleştirerek tarihe geçti.

2004 yılında Avrupa Uzay Ajansı'nın "kuyruklu yıldızların yapısını incelemek" için uzaya fırlattığı Rosetta, kuyruklu yıldıza demir attı.

10 yıl sonra dünyaya mesaj göndere Rosetta, dünyaya ''Kuyruklu yıldızdayız!'' mesajı gönderdi.

Dünyadan 550 milyon kilometre uzaklıkta bulunan Rosetta’nın mesajlarının dünyaya gelme süresi 22 dakika. Tarihe adını yazdıran Rosetta, 67P kuyruklu yıldıza demirlemek için 6,5 dakika çaba sarfetti. Bu çabası kuyruklu yıldıza bu kadar yaklaşarak inceleme yapan ilk uzay aracı ünvanı almasını sağladı.

Rosetta'nın başarısı kadar maliyeti de büyük. Uzay aracı Rosetta, Avrupa Uzay Ajansı'na şimdiye kadar 1,3 milyar avroya mal oldu.

Büyük maliyetlerle başarıya ulaşan Rosetta, 15 ay boyunca kuyruklu yıldızın çevresinde dolaşarak fotoğraf çekecek ve bilgi toplayacak. Bu sayede, evrenin geçmişine ve insanlığın geleceğine ışık tutacak incelemelere imza atılacak.

ulusalkanal.com.tr

Aydınlık'ın haberinden sonra Ankara'da dev soruşturma Dünya İsrail, Filistin'in taleplerini kabul etti Dünya 1.2 milyar hesabı ele geçirdiler Dünya İşçi Partisi Mısır'da Dünya