Çin aşısını karalamaya çalışanlara Bakan Koca’dan cevap: ''İlk aşıyı ben yaptıracağım''

Türkiye, Çin'in Sinovac şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı CoronaVac'tan 50 milyon doz sipariş etti. Aşının 11 Aralık'ta Türkiye'ye geleceği belirtildi. Ancak, Çin aşısına karşı karalama kampanyaları devam ediyor. Sağlık Bakanı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı; "Kamuoyunun huzurunda aşıyı yaptıracağım" dedi.

Abone ol

Çin'in Sinovac şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısına karşı karalama kampanyası sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kafalarda oluşan soru işaretlerini yok etmek için açıklamalarda bulundu. "İlk aşıyı ben olacağım" dedi.

Bakan Koca, Hürriyet'in Çin aşısıyla ilgili sorularını yanıtladı. Aşının tercih edilme nedenini açıkladı.

Koca, Pfizer-BioNTech gibi mRNA yöntemiyle üretilen aşıların İnaktif virüs aşılarından daha az güvenilir olduğunu belirtti.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da 11 Aralık'ta Türkiye’ye gelmesi planlanan Sinovac aşısının uygulanma tarihine ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Asya Çağı'nı taçlandıracak demir ağlar örüldü: Çin'e ilk ihracat treni uğurlandı Gündem Asgari ücret maratonunun ilk toplantısı yapıldı Gündem Azerbaycan şehitlerini anıyor Gündem AB'den Türkiye'ye yaptırım tehdidi: ''Elimizdeki bütün araçları kullanmaya hazırız'' Gündem