CHP'den gazi ve şehitler için tasarı

CHP, şehit ve gazi yakınlarının, eğitim, sağlık ve istihdam sorunlarına ilişkin yeni bir yasa tasarısı hazırlıyor. Açıklamayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu Başbakan'a açık çek verdi, “Gel beraber bu kanunu Meclis'ten geçirelim” dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Hayatını bu güzel ülke için feda eden şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Onlar da hak istiyorlar. Bugüne kadar onların istediği hakların hiçbiri verilmedi. Bütün liderlere sesleniyorum. Sayın Davutoğlu'na açık ve net çağrı yapıyorum. Siz de şehitlere önem veriyorsanız, gelin bu kanunu birlikte Meclis'ten geçirelim." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Biz ülkemizi seviyoruz, hiçbir ayrım yapmıyoruz. İnancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun. İnsana sadece insan olarak bakıyoruz ve sorunlarını çözmek için çaba harcıyoruz. Kalemini satmayan gazeteciler başımızın üstünde, onlara her zaman destek vereceğiz ama kalemini kiralayanlara CHP asla ve asla gazeteci gözüyle bakmıyor.

"CHP İKTİDARINDA GAZETECİLER ÖZGÜRCE YAZACAK"

Haber yapan, halkı bilgilendiren gazeteciler görev yapamıyorlar ama benim bütün gazeteci arkadaşlara sözüm var. CHP iktidarında özgürce yazacaksınız, özgürce eleştireceksiniz. Sizden sadece tek isteğim var; kaleminizi kiralamayın ve satmayın.

"İŞSİZLİK, BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR"

Emek en yüce değerdir deriz, neden emek en yüce değerdir? Çünkü, emekle çalışırsınız, emek alın teri demektir. Emek, çalışmak ve üretmek demektir. Emek, insana saygı demektir. Emek, bütün dünyada en değerlidir. Peki emeğe hakkı olan karşılığı veriyor muyuz? Hayır... Binlerce çocuğumuz işsiz, bu çocukların çalışması lazım ama bu insanlara değer vermiyoruz. İşsizlik, bütün kötülüklerin anasıdır. İşsiz ne yapar? Evinde mi oturur akşama kadar.

Daha turizm sektörü daha açılmadı. Bu yıl turizm açılmazsa 500 bin işsizimiz daha olacak. Ne olacak bu devletin hali? Ülkeyi çok iyi yönetiyoruz diyorlar, bu işsizlik ne olacak? Bombalar patlıyor diye turist gelmiyor diyorlar, sen yönetiyorsun. Patlamasın bombalar.

"TÜRKİYE, ORTADOĞU ÜLKESİ HALİNE GELDİ, TURİSTLER O YÜZDEN GELMİYOR"

Türkiye bir uygar devlet olmaktan çıktı. Türkiye'ye bu hale getirdiler. Türkiye kendi içinde savaşan bir Ortadoğu ülkesi haline geldi, o yüzden turistler Türkiye'ye gelmiyor. İşsizliği siyasi olarak bir dönem istismar ettiler. 1 Kasım seçimlerinden önce bir kısmı işe başlattılar. Seçim bitti, şimdi hepsinin işine son veriyorlar. Geçici olarak işe başlatılan bu çocukların ailelerine sesleniyorum. Biz hiçbir şeyi istismar konusu yapmadık, kim çalışıyorsa ona destek verdik. Benim sözüm, bu çocukların tamamını işe alacağız. Bir gencimizin işsiz kalması, o ailenin huzursuz olmasına neden olur. Öğretmen olmayı hayal ederken, çöpten kağıt toplayan çocuklarımız. Çankaya Belediyemiz bir proje başlattı ve bunların tamamını sigortalı yapıyoruz. İktidar mı yapıyor? CHP'li belediyeler yapıyor. O çocuk kağıt toplamayıp dağa mı çıksın, hırsızlık mı yapsın? Biz halk partisiyiz, halkın çocuklarına sahip çıkacağız.

"İŞSİZLİĞİN OLDUĞU BİR ÜLKEDE TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYAMAZSINIZ"

Ben size işsizlik bütün kötülüklerin anasıdır demiştim. Doğu ve Güneydoğu'da terör var. Bu terör nereden kaynaklanıyor? Bu insanları işsiz bırakırsanız, orada terör olur. Bitlis'te sigara fabrikası vardı, orayı kapattılar. Tatvan'da yüzlerce işçi çalışıyordu, kapattılar. Bin aile buraya ürettiği hayvanlarını satıyordu. Sümerbank'ın mağazalarını kapattılar. Diyarbakır'da tütün fabrikası vardı, bin 500 işçi çalışıyordu, tamamını kapattılar. O bölgedeki çocuklarımız nereye gitti? Yüzde 99'u dağa çıktı. İşte bunun için işsizliğin üzerinde duruyorum. İşsizliğin olduğu ülkede huzuru, barışı, dayanışmayı bulamazsanız.

"BEN DİYARBAKIRLILARA SİTEM ETMEYECEĞİM DE KİME EDECEĞİM"

Doğu ve Güneydoğu'da bütün fabrikaları kapattılar. Bir Diyarbakırlı genç diyor ki; "Başbakanım biz fabrika istiyoruz" Başbakan diyor ki, "Biz buraya fabrika yapmayacağız. Buraya daha modern bir hapishane yapacağız". Ben Diyarbakırlılara sitem etmeyeceğim de kime edeceğim. Ben size fabrika yapmayacağım, hapishane yapacağım diyor, onlar da ona oy veriyor.

Petrol fiyatlarına sürekli zam yapıyorlar. Zam yapıyoruz ama Türkiye'de petrol yok, dışarıdan alıyoruz diyorlar. Peki, yurtdışında petrol ucuzlayınca burada ucuzluyor mu? Hiç ucuzlamadı. Hani sen ahlaklı adamdın? Zam gelince zam yapıyorsun, eyvallah. İndirim olunca niye indirim yapmıyorsun? Doğalgaz kullanıyorsunuz. Doğalgaz fiyatları da düştü, peki doğalgaz faturanız düştü mü? Hayır. Ocak ayında soruyorlar, doğalgaz fiyatları düştü bizde düşecek mi diye soruyorlar, çalışma yapıyoruz diyorlar. Mart ayına geldik çalışmamız hala devam ediyoruz diyorlar. Bu hesabı yapamayanlar Türkiye'yi yönetemezler.

"TÜRKİYE'Yİ BU HALE 14 YILDIR YÖNETENLER GETİRDİ"

Eminim, televizyon haberlerini izlerken yüreğinizin burkulduğu an, şehit haberlerini dinlediğiniz andır. Keşke bu ülkede huzur olsa ama çocuğunu askere gönderen annenin her televizyon programında yüreği ağzına geliyor. Bu annelerin dramını biz anlatırız ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Anneler, terör konusunda sizin nasıl canınız yanıyorsa, bizim de öyle canımız yanıyor. Doğu ve Güneydoğu'da şehirlerimiz silah deposuna dönüştü. Her gün şehit haberleri geliyor. Kilis yaşanamaz hale geldi. Devlet memurları çocuklarını başka bir yere gönderiyorlar. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Türkiye'yi bu hale, 14 yıldır bu ülkeyi yönetenler getirdi. Suriye'nin iç işine karışmayın, size ne dedik. Bir sabah durup dururken Suriye'yle düşman olduk.

"TIR'LARLA SURİYE'YE SİLAH GÖNDERDİLER"

Gaziantep'in merkezinde bomba patlatıyorlar. Orayı da bir terör örgütünün evi haline getirdiler. Yakında Kilis gibi yapacaklar. Konuşmakla bu iş çözülmez, akıl ile çözülür. TIR'larla Suriye'ye silah gönderdiler. Müslüman'ı Müslüman'a kırdırmak için IŞİD'e El Kaide'ye silah gönderdiler. Şimdi Suriye'den atılan silahlar, o silahlardır.

Birilerinin dokunulmazlığını kaldıracaksan o vatandaşın dosyasını getir 276 oyla kaldır; anayasa değişikliğine gerek olmadan. Niye yapmıyorlar; onlar da bunun çıkmasını istemiyorlar ama milleti kandırmak istiyorlar. Davutoğlu'na sesleniyorum; Namuslu bir adamsan, yolsuzluklardan şikayet ediyorsan, bunların gel dokunulmazlığını kaldıralım.

Bugün bir önemli konumuz var. Şehit aileleri ve gaziler. Onlar da hak istiyorlar. Onlar bir toplumun onurunu temsil ederler. Şehit yakınlarına ve gazilere sonuna karar sahip çıkacağız. Şehitlerin ve gazilerin çocuklarına eğitim yardımı vereceğiz.

"CHP İKTİDARINDA ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE AYRICALIKLI DAVRANACAĞIZ"

Hayatını bu güzel ülke için feda eden şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Onlar da hak istiyorlar. Bugüne kadar onların istediği hakların hiçbiri verilmedi. Bütün liderlere sesleniyorum. Biz şehit ailelerini, gazileri korumak istiyoruz. Gaziler hak isteyince 'sektör oldular' diyorlar. Ne sektöründen bahsediyorsun sen? Şehit yakınları ve gazilere sonuna kadar sahip çıkacağız. Gazi ve şehit yakınları için tüm sağlık giderleri devlet tarafından karşılansın. Size CHP iktidarında ev de vereceğiz. Gazilerimizin, şehitlerimizin tamamına sınavsız iş vereceğiz. Gazilerimizin tamamına özel plaka verelim. Şehit eşine, milletvekili emeklisi maaşı vermeliyiz. Şehitlerimize ve gazilerimize ayrıcalıklı davranacağız. Açık çek veriyorum gelin bu kanunu Meclis'ten geçirelim. Gazilerimiz ve şehitlerimiz bizim için onur kaynağıdır.

Sayın Davutoğlu'na açık ve net çağrı yapıyorum. Siz de şehitlere önem veriyorsanız, gelin bu kanunu birlikte Meclis'ten geçirelim.

ulusalkanal.com.tr

Mehmetçik'e Ordu'dan destek Gündem Ulusal Kanal asker, polis ve korucular için yapılan yemekleri yerinde inceledi Gündem Ulusal Kanal asker, polis ve korucular için yapılan yemekleri yerinde inceledi Gündem Gaziantep'teki saldırıdan 5 gün önce istihbaratın uyarıda bulunduğu ortaya çıktı Gündem