Vatandaşlar sağlıkçılar için iş başında

Kovid-19 la beraber artan maske talebinin üzerine vatandaşlar kollarını sıvadı. Kimileri evini kimileri çalıştıkları yeri atölyeye çevirdi. Sağlık çalışanlarına maske üreterek destek oldu.

Abone ol

Maskeye talep artınca maske stokları azaldı. Vatandaşlar da sağlık çalışanları için dört koldan maske üretimine başladı.

Van'da sosyal medyada "3 Boyut Destek" grubu kuruldu. Grupta bir araya gelen gönüllüler sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla yüz korucuyu siperlik üretimine başladı.

Ev kiraları için ayırdıkları parayla malzeme alan ve şu ana kadar yaklaşık 700 siperlik üreten gönüllüler, gösterdikleri duyarlılıkla örnek oldu.

Erciş'te gençler 3 boyutlu yazıcılar ile siperli maske üretimine başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi de aile hekimleri için bir atölye kurdu. Günde 2 binden fazla maske üretildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü canla başla çalışan sağlıkçılarımız için maske üretimine başladı.

5 öğretim elemanı, öğrenciler, gönüllü ev hanımları ve temizlik personelinden oluşan 20 kişi, projeye destek verdi. Gönüllüler, hem üniversitedeki atölyede hem de evlerinde maske ile siperlik üretimi gerçekleştiriyor.

ulusal.com.tr

Alkışlarla taburcu edildiler Yurt Ovacık sokaklarında türküler yankılanıyor Yurt Elazığ'da koronavirüs tedbirlerine uymayan 195 kişiye 266 bin 742 lira ceza kesildi Yurt Kocaeli'de "internet polikliniği" hizmeti Yurt