Yerli otomobil hamlesi, otomotiv sektörünü hareketlendirdi

Otomotiv sanayi yerli otomobil fabrikasının kurulacağı kenti tartışıyor. Sanayiciler uzun vadeli yatırım açısından İzmir’in öne çıktığını belirtiyor. Peki neden İzmir? Otomotiv sektörünün önemli isimleri bu sorusuya yanıt verdi.

Abone ol

Yerli otomobil hamlesi, otomotiv sektörünü hareketlendirdi. Otomobilin nasıl olacağı çok önemli ancak bir o kadar önemli olan konu da fabrikanın nerede kurulacağı. Yer konusunun tartışılması sektörde pozitif bir hava yarattı.

Bursa ve Kocaeli akla ilk gelen kentler… Ancak İzmir de ciddi bir aday. Tiryakiler Oto Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir’in otomotiv yatırımları için en uygun bölge olduğu görüşünde.

Otomotiv yan sanayi sektörünün önde gelen temsilcilerinden TERBAY Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Baysak da İzmir’in ögelerinin tamamına sahip olduğu görüşünde.

Baysak, yerli otomobili üretecek 5 firmadan ikisinin İzmir ve Manisa’da olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

ESBAŞ CEO’su Faruk Güler de İzmir’in uzun vadeli artılarının olduğunu söyledi.

HABER: UFUK AKKAYA KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

WhatsApp'ta artık gönderdiğiniz mesajı herkesten silebilirsiniz Bilim ve Teknoloji 8. sınıf öğrencilerin geliştirdiği proje uluslararası alanda başarı getirdi Bilim ve Teknoloji Yerli otomobil için talip olan kent sayısı artıyor Bilim ve Teknoloji Yerli otomobil üretimi için talipler bitmiyor Bilim ve Teknoloji