Doğu Perinçek'in AİHM'de kazandığı zafer Alman üniversitelerinde ders oldu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, sözde Ermeni iddialarına karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kazandığı zafer Alman üniversitelerinde ders konusu oldu. Perinçek – İsviçre davası; Frankfurt Viadrina, Dresden, Augsburg ve Bonn üniversitelerinde ders olarak okutulmaya başlandı.

Abone ol

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in AİHM zaferi, Alman üniversitelerinde ders konusu oldu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sözde Ermeni iddialarına karşı Türkiye adına başarılı bir hukuk mücadelesi vermiş, büyük dairede görülen karar duruşmasına dünya basını yoğun ilgi görmüştü.

Uluslararası mahkemenin verdiği karar Alman üniversitelerinde; Uluslararası ilişkiler, düşünce özgürlüğü ve Avrupa hukuku derslerinde emsal olarak okutulmaya başlandı.

AİHM'nin Perinçek Kararı Dersleri; Frankfurt Viadrina, Dresden, Augsburg ve Bonn üniversitelerinde veriliyor.

Frankfurt Viadrina Avrupa Üniversitesi'nin 'Avrupa Medya Hukuku' dersinin iletişim özgürlükleri bölümünde, ırkçılık ve fikir özgürlüğü konusunda "Büyük Dairenin Ermeni iddialarını Yahudi soykırımından ayırması" örnek olarak gösterildi.

Dresden Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans öğrencilerine 3 gün süreyle okutulan “Devletler ve Avrupa Hukukunda Güncel Gelişmeler” dersinde de emsal dava yine Perinçek – İsviçre davası oldu.

Augsburg Üniversitesi'nde 2016-2017 kış döneminde blok seminer olarak okutulacak dersin ana konusu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi. Dersin AİHM’in güncel ve tartışmalı kararları konulu bölümünde Perinçek'in kazandığı zafer işlenecek.

Bonn Üniversitesi'nde ise AİHM'deki Davada Türkiye'nin müdahil avukatlığını yapan Devletler Hukuku Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Stefan Talmon’un vereceği blok ders önümüzdeki hafta görülecek. Dersin ana konusu “Söylenen Sözün Gücü – Fikir Özgürlüğünün Özgürlüğü ve Sınırları” olacak.

Haber: Can Çakır/ Bielefeld​

ulusalkanal.com.tr

Endonezya sele teslim oldu Dünya Fransa'da okullarda güvenlik önlemleri Dünya Dev şirketin genel müdürü Ukrayna'da öldürüldü Dünya Çipras: Darbelere karışanların Yunanistan'da yeri yok! Dünya