Dikkat! Son gün yarın

Prim borcu olanların dikkatine... Genel Sağlık Sigortası borçluları yarına kadar gelir testi yaptırırsa, borçları silinecek ya da azalacak. Gelir testi yaptırmayanlarsa daha en yüksek borcu ödeyecek.

Abone ol

Prim borçlularına tanınan süre doluyor. Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan vatandaşların, borçlarını yeniden yapılandırmaları için 31 Mart Salı gününe kadar başvuru yapması gerekiyor.

Genel Sağlık Sigortası, 18 yaşını dolduran ve aktif olarak sigortalı olmayan herkesi kapsıyor. Bu kişilerin 31 Mart'a kadar gelir testi yaptırmaıs gerekiyor.

Gelir testi sonucunda, vatandaşların borçları azalacak veya silinecek. Kişi başına 400 lira 5 kuruştan daha az geliri olanlar herhangi bir borç ödemeyecek. Ve 2012'den bugüne kadar biriken Genel Sağlık Sigortası prim borçları da affedilecek.

Gelir testi yaptırmayanlarsa yandı. Bu kişilerin borçları en yüksek prim borcu üzerinden hesaplanacak. Bu da her ay için 288 lira 36 kuruş ödenmesi anlamına geliyor.

ulusalkanal.com.tr

Tüketicilere müjdeli haber Burdur'dan geldi Ekonomi Dev banka Türkiye'den çekilebilir! Ekonomi Devlete geçince çağırmadılar Ekonomi Stadyumda işçi eylemi Ekonomi