CHP'den 'skandal' değerlendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yasa dışı dinlemenin gündeme yeni gelen bir konu olmadığını belirtti. Loğoğlu, "İktidar, paralel devlet iddialarının arkasını güçlendirmek için bu dinlemeleri gündeme getiriyor" dedi. CHP Grup Başkan vekili Akif Hamzaçebi de olayın derhal soruşturulması gerektiğini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis'teki basın toplantısında yasa dışı dinlemeskandalını değerlendirdi.

Loğoğlu, dinlemelerin gündeme yeni gelen bir konu olmadığını belirtti. "Şimdi iktidar, paralel devlet iddialarının arkasını güçlendirmek için bu dinlemeleri gündeme getiriyor" dedi.

Loğoğlu, "Bundan iki sene, üç sene, dört sene önce de dinlemeler vardı. Başta Başbakan olmak üzere herkes dinlenmekten şikayetçiydi. O zaman hükümetin başında kim vardı, neden bunların üzerine gidilmedi?" sorusunu yöneltti.

Skandal ile ilgili bir açıklama da CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'den geldi. Hamzaçebi, "Eğer böyle bir dinleme yapılmışsa derhal bu soruşturulmalı, bunun üzerine gidilmelidir" dedi. Hamzaçebi, "7 bin kişinin dinlendiğine ilişkin tespit bugün mü sizin tarafınızdan öğrenilmiştir yoksa sizin tarafınızdan biliniyordu da konjonktür bunu gerektirdiği için mi şimdi bunu basınla paylaştınız?" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Bir tepki de Akdağ'dan Gündem “Zaferimiz her çocuğun ilk çığlığı olacaktır“ Gündem “Açılım yasadışı“ Gündem Beşir Atalay'dan önemli itiraf Gündem