Eskişehir'de soğanın fiyatı 20 kuruşa kadar düştü
Kuru soğan üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer alan Eskişehir'de, bu sezon verim güzel ancak fiyat düşük. Sezon başında 40 kuruş olan soğanın üreticisinden çıkış fiyatı 20 kuruşa kadar geriledi. Bu durum soğan üreticisini üzdü, tüketiciyi memnun etti.
Sıkıntı üretimde değil fiyatta...Kuru soğan üretiminin önemli merkezlerinden Eskişehir'de soğanın fiyatı 20 kuruşa kadar düştü.
Kentte bu yıl 38 bin dekar alanda 150 bin ton soğan üretildi. Yaklaşık 75 bin tonu, yani yarısı üreticisinin elinde kaldı.
Depolarda hala satılmayı bekleyen tonlarca kuru soğan var. Üretici için bundan sonrası daha da sıkıntılı. Çünkü ısınan havalar soğanın çürümesine neden olacak.
Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen'e göre soğan üreticisini üzdü.
Oysa sezon başında her şey yolundaydı. 40 kuruştan alıcı bulan soğanın fiyatı sezon ortalarında ise 20 kuruşa kadar geriledi.
Soğandan umduğunu alamayan üretici, kazanamadığı soğan için şimdi de çürümesin diye çabalıyor.
Marketlerdeki bu fiyat düşüşü tüketiciye yaradı. Üreticisini üzen soğan tüketiciyi güldürdü. Geçtiğimiz yıl 1 liradan aldığı soğana tüketici, şimdi yarı fiyatını ödemekten oldukça memnun.
ulusalkanal.com.tr