Hamas bir asker daha kaçırdı

Abone ol

Lübnan merkezli Al Manar gazetesi Hamas’ın geçen hafta kaçırdığı Aron Şaron adlı İsrail askerinden sonra, ikinci İsrail askerini de kaçırmayı başardığını fakat, yoğun bombardıman esnasında, kaçırılan askerin hayatını kaybettiğini belirtti.

İsrail ordu birliklerinin Gazze’de bulunan tünellere karşı yaptığı operasyon esnasında kaçırılan İsrail askerinin, yine İsrail ordusuna ait tankların ateşi esnasında can verdiği belirtildi. Kaçırma olayı İsrail medyasında da yer buldu.

İsrail ordusu kaçırma olaylarının artması üzerine, yayınladığı genelgede “kaçırılmayı yasakladı” ve askerlerine ölüm dahil her türlü şekilde kaçırılmaya karşı koymalarını emretti.

Öte yandan Paris’te, Türkiye, ABD, Fransa ve Katar’ın Dış işleri bakanlarının katılımı ile sürdürülen ateşkes görüşmelerinde Türkiye ve Katar’ın Hamas’ı destekler bir tavır takındığı ortaya çıktı.

Al Manar gazetesi görüşmeye katılan Fransız kaynaklarına dayandırdığı haberinde, “Türkiye’nin gerekirse Gazze’ye insani yardım konvoyu göndermeye” hazır olduğunu belirtti.

Fransız kaynak, görüşmelerde, Hamas’ın 2007 yılında iktidarı ele alması ile kapatılan, Mısır’ı Gazze’den ayıran Refah sınır kapısının Avrupa Birliğinden gözlemcilerinde katılımı ile tekrar açılması olasılığıda masaya yatırıldığını belirtti.

Sinan Güzaltan/ Kahire

ulusalkanal.com.tr

Papa sesini yükseltti, yalvardı Dünya Başbakan'ın eşini kaçırdılar! Dünya Rusya'da savaş uçağı düştü! Dünya Özçekim sırasında yıldırım düştü! Dünya