Fransa tavır değiştirdi

Suriye krizinin siyasi çözümü için "Esadlı geçiş" formülünde en katı ülkelerden biri olan Fransa, tavır değiştirdi. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "Siyasi geçiş öncesi Esad'ın görevden ayrılması şart değil" dedi. Fransız Dışişleri Bakanı geçen hafta da IŞİD'e karşı mücadelede Suriye ordusundan yararlanabileceklerini söylemişti.

Abone ol

Paris saldırılarından sonra Suriye'deki IŞİD hedeflerine askeri saldırıları artıran Fransa, siyasi çözüm konusunda da tavır değiştirdi. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "Suriye'de siyasi geçiş öncesinde Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'ın ayrılmasının şart olmadığını" söyledi.

Fransa'da yerel yayım yapan Le Progres de Lyon gazetesine konuşan Fabius, IŞİD’le mücadele konusunda açıklamalarda bulundu. Fabius, "IŞİD ile mücadele hayati öneme sahip ancak bu, sadece tüm Suriye güçleri birlikte hareket ederse etkili olur" diye konuştu.

Suriye'de siyasi geçiş sürecinin önemine vurgu yapan Fabius, "Bu, Beşar Esad’ın geçiş süreci bile başlamadan görevinden ayrılması anlamına gelmiyor ama gelecek için bir teminat verilmeli" dedi.

Fabius, geçen ay da RTL radyosuna verdiği röportajda da "Suriye ordusunun IŞİD’le mücadeleye katılabileceğini" söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

San Bernardino saldırısını IŞİD üstlendi Dünya Rusya: Suriye'de teröristlerin petrol kuyularını vurduk Dünya İran'dan Erdoğan’a sert tepki Dünya ABD'den Esad açıklaması Dünya