DİSK Genel Başkan adaylığından çekilen Serdaroğlu, Ulusal Kanal'a konuştu

PKK sloganlarının atıldığı DİSK'in olaylı Genel Kurulu'unun yankıları sürüyor. Tartışmalar sonrasında Başkan adaylığından çekilen Birleşik Metal-iş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu kurultayın ardından ilk kez Ulusal Kanal'a konuştu. DİSK yöneticilerinin HDP ile olan yakın ilişkisine dikkat çeken Serdaroğlu "DİSK emek mücadelesinden uzaklaşıp siyasi partilerin vitrini haline geldi" dedi.

Abone ol

İlk gün PKK propagandası ve Çalışma Bakanı Süleyman Soylu protestosu ile başlayan DİSK Genel Kurulu, son gününde de Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'na yönelik ithamlar tartışmalara neden olmuştu. Gerilimin ardından DİSK Genel Başkan adaylığından çekilen Serdaroğlu, 3 sendika yöneticisi ve işçiler ile Genel Kurul'u terketmişti. Başkanlık seçimine tek başına giren Kani Beko, oy kullanan 287 delegenin 257'sini oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilmişti.

Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK'in olaylı 15'inci Genel Kurulu'nun ardından İlk kez Ulusal Kanal'a konuştu.

Serdaroğlu, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun DİSK Genel Kurulu'na davet edilerek bir provokasyon yaratıldığını söyledi.

DİSK yöneticilerinin HDP ile olan yakın ilişkilerini eleştiren Serdaroğlu, bu tür ilişkilerin sınıf mücadelesine zarar verebileceğini belirtti.

Serdaroğlu DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'na da sert eleştiriler yöneltti. Birleşik Metal İş'e yaptığı haksız ithamlardan dolayı Çerkezoğlu'yla görüşmeyi kabul etmediğini belirten Serdaroğlu, Genel Kurul'un son gününde bilinçli olarak tartışma ortamının yaratıldığını ifade etti.

Genel Kurul'u DİSK'e zarar vermemek için terk ettiklerini söyleyen Adnan Serdaroğlu, Kani Beko ve yöneticilerinin DİSK'i yönetemediğini vurguladı.

Serdaroğlu, herşeye rağmen DİSK'e sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Dolar/TL 3 haftanın zirvesini gördü Ekonomi Siyaset kendini petrolle yaktı Ekonomi DİSK Kurultayı'nda atılan PKK sloganlarını protesto ettiler Ekonomi TÜİK: 2015 yılında 16 milyar yumurta, 8 milyon ton süt üretildi Ekonomi