HSYK'ya RTÜK modeli

Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün arabulucu oldu, HSYK krizinde "anaysasal çözüm planı öne çıktı. AKP gün içinde anayasa değişikliği için muhalefeti yokladı, Başbakan Erdoğan grup konuşmasında HSYK'ya "RTÜK modeli" önerdi. CHP ve BDP'den HSYK'ya anayasa neşteri vurulmasına destek geldi, MHP ise teklife sıcak yaklaşmadı.

Abone ol

Meclis Adalet komisyonudna uçan teklemelerle geçirilmeye çalışılan HSYK yasa teklifinde, anayasal çözüm planı öne çıktı. Cumhurbaşkanı devreye girdikten sonra Başbakan Erdoğan, Meclis Grup konuşmasında muhalefete çağrı yaptı.

Erdoğan HSYK ile ilgili anayasa neşterinin detaylarını grup kürsüsünden açıkladı.

Chp ve Bdp anayasa teklifine destek verdi, Mhp ise itiraz etti.

Liderler kürsüde konuştuğu sırada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle görüşüyordu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yolsuzluk operasyonu sürereken yargıya müdahale anlamına gelebilecek bir anaysa değişikliğine destek vermeyeceklerini söyledi.

CHP ise öneriye yeşil ışık yaktı. Kılıdçaroğlu grup toplantısından sonra gazetecilere konuştu; anayasa değişkliği için AKP'nin adalet komisyonundaki HSYK teklifini "geri çekmesi" şartını öne sürdü.

Erdoğan'ın önerisine BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da destek verdi. Demirtaş; "İktidar hazırsa, hakim ve savcıların bağımsızlığını sağlayacak, tarafsız bir yargıyı düzenleyecek anayasal düzenlemeye hazırız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu'na şok suçlama! Gündem İstanbul'da susuzluk alarmı! Gündem Ulusal Kanal, Ruhi Su’nun sesinden, çarpıcı bir klip ile “Çocuk Gelinlere son” diyor… Gündem Bir yıldız daha kaydı Gündem