TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı harekatının 13’inci gününde Anadolu Ajansı IŞİD'in Türkiye sınırı ile temasının kesildiğini, Azez-Cerablus hattının birleştirildiğini duyurdu. Bu sıcak gelişmeden 1 saat öncede Türk Silahlı Kuvvetleri, operasyonla ilgili ayrıntılı bilgi paylaştı. Açıklamada operasyonun başladığı günden bu yana teröristlere ait olduğu belirlenen 83 hedefin Fırtına obüsleriyle 293 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu kaydedildi.

Abone ol

Anadalu Ajansı, Türkiye sınırının IŞİD'ten temizlendiğini duyurdu. Azez-Cerablus hattının birleştiği bilgisini geçti.

Türk silahlı Kuvvetleri ise Fırat kalkanı Harekatı ile ilgili ayrıntılı açıklama yaptı.

PYD eliyle kurulması hedeflenen Amerikan İsrail Koridorunu kesen Fırat Kalkanı harekatının 13’üncü gününde Tuvayran, An Nahdah, Bab Es Sallum, Ganamiyah ve Kubat Turkuman ve El Mutminah köylerini ele geçirildiğini açıkladı.

Açıklamada Harekâtın 12'nci gününde teröristlere ait olduğu tespit edilen 83 hedefin Fırtına obüsleriyle 293 atım yapılarak tam isabetle vurulduğu ifade edildi. Harekat kapsamında 24 Ağustos’tan bu yana toplam 383 hedefe 1599 atım yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada 4 Eylül tarihinde yapılan hava taarruzlarına ilişkin de bilgiler verildi.

Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait A-10 tipi savaş uçaklarının operasyonlara destek verdiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

Alman vekil İncirlik'ten geri çevrildi Gündem FLAŞ: Söylediklerim çarpıtılıyor, sinirleniyorum! Gündem O ülkenin Efes kazıları durduruldu Gündem Bakanlık yetkilileri: Öcalan iddiaları asılsız Gündem