TSK’dan dikkat çeken açıklama

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde sınır olayları konusuda yayımlanan bilgi notunda önemli bir ayrıntı dikkat çekti. Suriye'den Türkiye tarafına geçmeye çalışan 5 PYD üyesiyle ilgili "Bölücü Terör Örgütü" ifadesi kullanıldı. PYD'lilerin 3 Kalaşnikof tüfeği ile yakalandığını açıkladı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Suriye'den silahlı bir şekilde Türkiye'ye geçmeye çalışan 5 PYD'linin yakalandığı açıklandı.

PYD'lilerin sabah saat 02.00 sıralarında yakalandığı belirtilen açıklamada örgüt mensuplarıyla ilgili kullanılan tanımlama dikkat çekti. Genelkurmay açıklamasında PYD üyeleri "bölücü terör örgütü mensubu" olarak tanımlandı.

Açıklamada, "Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından, Şanlıurfa'da, Suriye'den Türkiye tarafına geçmeye çalışan Bölücü Terör Örgütü / PYD mensubu beş terörist, üç adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile birlikte yakalanmıştır." denildi.

PYD, Suriye'ye yönelik emperyalist müdahalenin ardından Türkiye sınırında özerklik ilan etti. Ancak Türkiye, PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen PYD’yi henüz resmen "terör örgütü" olarak ilan etmedi.

Genelkurmay açıkalamarında PKK ve PYD'nin eş değer olarak değerlendirildiği görülüyor. Yine 7 Ekim tarihli açıklamada da PKK ve PYD'liler aynı kategoride değerlendiriliyor.

"Şanlıurfa / Suruç ilçesi Mürşitpınar Mahallesi Yumurtalık mevkiinde, Suriye'den yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları esnada, şüphe üzerine durdurulan ve yapılan mülakat neticesinde PKK/PYD mensubu terörist oldukları tespit edilen ikisi kadın 11 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak yakalanmıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gaziantep’te Suriyeli sığınmacılara hitap ederken PYD için "terör örgütünün Suriye'deki uzantısı" ifadesini kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Kanada ABD koalisyonunda Gündem Zirve'de F-Tipi izleri Gündem 'Soykırım yalanını Yunanistan'da da çiğneyeceğiz' Gündem Çarpıcı iddia: Salih Müslim'i Ankara'ya bakın kim göndermiş Gündem