ABD'nin hamlesine Suriye Ordusu Rakka harekatıyla yanıt verdi

Suriye'de askeri cepheler arasında Rakka yarışı başladı. ABD, PYD eliyle düğmesine bastığı Rakka operasyonunu Fırat'ın batısına Membiç eksenine kaydırdı. Bu hamleye yanıt vermeye hazırlanan Suriye Ordusu Rakka'nın düşmesini kolaylaştırmak için Palmira zaferinin bir benzeri için Deyr Zor yönünde hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Aynı zamanda Suriye Ordusu'nun Halep güneyinden de Rakka yönüne doğru büyük bir operasyona başladı.

Abone ol

ABD'nin PYD eliyle IŞİD'i küçültme ve Suriye'ye federasyon planını da içeren askeri planlamasına, Suriye Ordusu yanıt vermeye hazırlanıyor. Suriye'de asker cepheler arasında Rakka yarışı yaşanıyor. ABD, PYD'yi Türkiye'nin kırmızı çizgilerini aşmaya zorluyor. Suriye Ordusu da tek ABD ve PYD desteği olmadan IŞİD'i Suriye'den süpürme planları yapıyor.

Terör örgütü PYD'nin askeri kanadı, ABD özel kuvvetleri desteğiyle 25 Mayıs'ta Rakka operasyonuna başladı. Ancak operasyonun ilk günlerinde hedefin şimdilik Rakka olmayıp PYD'yi Fıratın batısına taşımak olduğu anlaşıldı.

ABD'nin Rakka operasyonu Membiç'e doğru genişledi. 1 Haziran'da Membiç operasyonunun başladığını ABD'li yetkililer duyurdu. PYD'nin askeri kanadının da içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri, ABD desteğiyle Membiç cebini IŞİD'den almaya çalışıyor.

ABD Suriye kuzeyinde PYD ile oyun planını kurarken Suriye Ordusu güneyde iki koldan IŞİD'e taarruza geçiyor.

Suriye Ordusu Halep güneyinden Rakka'ya uzanan askeri hat üzerinde operasyona başladı. Bu cephede Suriye Ordusu, Rakka'ya 140 kilometre uzaklıkta. Bu noktaya büyük yığınak yapıldı ve güney - batı cephesinden Tabka kentine doğru Suriye Ordusu harekete geçti. Rus ve Suriye hava kuvvetlerinin Rakka güney batısındaki IŞİD mevzilerini bombardıman altına aldı.

27 Mart'ta IŞİD'i Palmira'dan süpüren Suriye Ordusu aynı doğrultuda yer alan Deyr Zor için de kolları sıvadı. Sputnik'e konuşan askeri bir kaynak operasyonun uzun hazırlıklardan sonra önümüzdeki bir kaç günde başlayacağını söyledi.

Böylece Suriye Ordusu hem Halep'in güneyinden hem de Deyr Zor ekseninden IŞİD'i sıkıştırmayı planlıyor. Deyr Zor'un kurtarılması durumunda Rakka'da örgütünün tutunmasının çok olduğu ifade ediliyor. Deyr Zor'dan IŞİD temizlendiğinde ABD'nin ya da Demokratik Suriye Güçleri'nin desteği olmadan Suriye Ordusu'nun Rakka'yı kurtarabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Almanya sözde soykırım tasarısını kabul etti Dünya Kerkük Habbaza petrol kuyularındaki yangın söndürülemiyor Dünya Endonezya'da 6.5'lik deprem meydana geldi! Dünya Erdoğan'ın ziyareti öncesi bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya