Büyük konser sonrası Suriyeli orkestra şefi Misak Bağbudaryan: Türk bestecinin eserini gururla çaldık

Abone ol

Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası Şefi Misak Bağbudaryan, konser sonrası Ulusal Kanal'a konuştu.

Ailesi Adana kökenli olan Suriyeli orkestra şefi, şunları söyledi:

İnci hocamıza, birçok barikatı aşarak buraya geldiği için teşekkür ediyorum. Profesyonelliği, şahsiyeti ile müzisyenlerin kalbine ulaştı ve çok kısa sürede olağanüstü bir konser gerçekleştirdi.

ÖZDİL, ORKESTRA İLE HEMEN KAYNAŞTI

Ben Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası’nın bugün gösterdiği performansa hayran kaldım. Orkestra şefi ile müzisyenler arasında iletişimin başarıyla kurulduğunu görmek beni çok mutlu etti.

Biz Türk besteci Ulvi Cemal Erkin’in eserini seslendirmekten gurur duyduk.Onurcan Çağatay hakkında konuşmam gerekirse, tam anlamıyla gerçek bir müzisyen ve gerçek bir sanatçı. Muhteşem bir performans gösterdi.

Sadece müzikle tüm anlaşmazlıklarımızı ve aramızdaki sınırları aşabiliriz. Ben siyasetçi değilim, siyasetten fazla da anlamam. Ama benim gördüğüm, müzikle tüm anlaşmazlık ve sınırları aşabiliyoruz.

Ama bizim ortak yanlarımız, içimizdeki doğulu ruh ve barış içinde yaşama isteğimiz burada müzikle ifade buldu. Bölgede barışın sağlanması için mesajın etkili olması gerekiyor.

ULUSAL KANAL'A TEŞEKKÜR

Şam’a geldiğiniz için teşekkür ederim. Sanırım son beş yıl içinde ilk defa televizyonda canlı yayınlanan bir konser verdik. Bu nedenle çok mutluyum. Sayın İnci Özdil’e tekrar teşekkür ediyor ve kendisini en kısa zamanda tekrar misafir etmek istiyoruz.

ONURCAN ÇAĞATAY: BU SANATÇILAR BİRER KAHRAMAN

Konserde performans gösteren trompet sanatçısı, Vatan Partisi Öncü Gençlik yöneticisi Onurcan Çağatay da konser sonrası şunları söyledi:

Buradaki sanatçılar birer kahraman. Çünkü bomba seslerine rağmen ülkelerini terk etmeyip müzik yapmaya devam ediyorlar. Ve bu müzisyenlerin yüzleri gülüyor. Mutlular çünkü savaşıyorlar.

Ülkelerini terk edenler ise mutsuz, bunu televizyonlarda görüyoruz. Mutlu olan kazanıyor. Biz bu mutluluğa destek olmak, vatan savaşına omuz vermek için geldik.

Damla İnce / Şam

ulusalkanal.com.tr

Hakkari ve Diyarbakır'da 3 terörist teslim oldu Gündem Engelliler ve aileleri 'bir ömür' ayrılmayacak Gündem Çad'daki tüm FETÖ okulları Maarif Vakfına devredildi Gündem Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklamalar Gündem