Beşir Atalay'dan MİT yasası açıklaması

MİT KAnun teklifi Meclis İçişleri Komisyonunda görüşülmeye başlandı. AKP iktidarından geri adımlar geldi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İstihbarat Koordinasyon Kurulu'nun Başbakan'ın başkanlığında toplanmasına yönelik düzenlemeyi geri çekeceklerini söyledi. Atalay, ayrıca basın mensuplarına ceza öngören maddelerde değişikliğe gidildiğini ve cezaların indirileceğini açıkladı.

Abone ol

Meclis İçişleri Komisyonu, Devleti MİT'e bağlayan Kanun Teklifi'ni görüşmek için toplandı. Komisyona Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve MİT'i temsilen iki Müsteşar yardımcısı da katıldı.

Başabakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kanun teklifinde MİT İstihbarat Koordinasyon Kurulu'nun Başbakan başkanlığında toplanmasını öngören 2. maddesini geri çektiklerini açıkladı. Atalay, ayrıca basın mensuplarına ceza öngören maddelerde değişikliğe gidildiğini ve cezaların indirileceğini belirtti.

MİT, toplantı öncesi AKP'li komiyon üyelerine birifing verdi. MİT'ten bir heyet, yetki tartışmalarıyla ilgili olarak ABD'nin Usame Bin Ladin'e düzenlediği operasyonu örnek gösterdi. Heyet, teklifi "Bu yetkiler ABD ’dekinin 10’da biri bile değil. Pakistan’dan adamı aldılar. İmha ettiler. Okyanusa atılar. Bunu sadece ABD Başkanı’nın yazılı talimatına dayalı olarak yaptılar" ifadeleriyle savundu.

AKP'li komisyon üyelerini bilgilendirme toplantısında MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında soruşturma talebine konu olan Oslo görüşmeleri de gündeme geldi. MİT heyeti görüşmelerin "MGK kararı doğrultusunda yapıldığını" açıkladı.

Kanun teklifi MİT'in terör örgütleriyle görüşmesini de yasal hale getiriyort. Heyet, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerle ilgili tartışmaların bitmesi için bu kanundan yararlanılacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

‘Çakma suikast’ AKP’nin oyunu arttırır mı? Gündem CHP'de Esad düşmanlığı Gündem Dinle Türkiye, çalınan senin geleceğindir! Gündem Kürt sorununda devletin yanlışları Gündem