Kardak kahramanı Albay Türkşen hakkında iki yeni soruşturma

SAT Komandosu Albay Ali Türkşen’in kaleme aldığı “Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir” isimli kitap soruşturma konusu oldu. Genelkurmay Adli Müşavirliği, kitap hakkında suç duyurusunda bulunurken; Türkşen’in tahliyesinin ardından basına verdiği demeçler için de askeri savcılıkta soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Türkiye’nin Kardak çıkarmasında kayalıklara Türk Bayrağı’nı diken timin komutanı olarak tanıdığı Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen hakkında iki yeni soruşturma başlatıldı.

Genelkurmay Adli Müşavirliği; Balyoz davasından tutukluyken cezaevinde kaleme aldığı “Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir” kitabındaki ifadeler nedeniyle Albay Türkşen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Üste hakaret suçlamasıyla yürütülen soruşturmanın gerekçesi “Albay Türkşen’in kendisinden rütbeli komutanların onur, şeref ve saygınlığını zedelediği” iddiası. Adli müşavirliğin başvurusunda kitaptaki ifadelerin kimin saygınlığını zedelendiği ise belirtilmedi.

SAT Komandosu Albay Ali Türkşen’in “TSK’da üst basamaklara ilerleyen bazı isimlere şüpheyle yaklaşıldığını ancak haklarında bir işlem yapılmadığını anlatırken kullandığı “üniformalı hainler” ifadesi, üstlerine hakaret olarak yorumlandı.

Suç duyurusunun kitabın yayımından 1 buçuk yıl sonra yapılması dikkat çekti.

Bir diğer soruşturma konusu ise Türkşen’in tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamalar oldu. Türkşen’in kendisi ile yapılan röportajlarda “Donanma’daki F-tipi örgütlenmeye dikkat çeken” ifadeleri nedeniyle askeri savcılıkta ifadesi alındı.

Türkşen’e yöneltilen suçlama ise TSK içerisinde olmayan bir yapılanmayı var gibi göstererek, emir komuta zincirini zafiyete uğratmak”

Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası verilen Türkşen, üç buçuk yıl Hasdal Cezaevi’ne kaldıktan sonra, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı ile 236 silah arkadaşıyla birlikte tahliye oldu.

Haber: Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

İstanbul ''Askeri Casusluk'' hükümlüsü Albay Eryaşa isyan etti Gündem Ak Saray dünya gündeminde Gündem CHP il yönetimi istifa etti Gündem Interpol yetkilisi açıkladı: Güzergah değiştirdiler Gündem