Koronavirüs ile mücadele sürüyor

Dünya genelinde koronavirüs bulaşan kişli sayısı 119 bini geçti. İran'da bilanço ağırlaşıyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "virüsle mücadeleyi ciddiye almalıyız" dedi. Karantina altındaki İtalya'da ölü sayısı 631 oldu. Almanya da önlemlerini hızla sıkılaştırıyor.

Abone ol

Dünya genelinde koronavirüs tehdidi artıyor. Virüsün bulaştığı ülke sayısı 110, bulaştığı kişi sayısı ise 119 bin 248 oldu. toplam 4 bin 300 kişi hayatını kaybederken, 66 bin 581 kişi de iyileşti.

Çin'deki etkili mücadele sonuç veriyor. Çin lideri Şi Cinping'in Vuhan ziyaretinden sonra yapılan açıklamada, başta kamu hizmetleri ve sağlık alanında olmak üzere bazı şirketlerin yeniden çalışmaya başlaması yönünde karar alındığı belirtildi.

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı ülkede salgın etkisini azaltırken, Avrupa'da sayı artıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, salgınla ilgili bir açıklama yaptı. Alman hükümeti önlemlerini artırıyor. Merkel, "Koronavirüs nüfusun yüzde 60-70'ine bulaşabilir" ifadelerini kullandı.

Merkel, gerekli olmayan tüm etkinliklerin ertelenmesi gerektiğini söyledi, "Futbol maçlarının seyircisiz oynanması bu ülkede başımıza gelecek en kötü şey olmaz" diye konuştu.

Tamamen karantinaya alınan İtalya'da ölü sayısı 631'e ulaştı. Vaka sayısı ise 10 bini aştı. 60 milyonluk ülkenin tamamında gündelik hayatı etkileyecek katı kurallar getirildi.

İngilitere'de de panik var... İngiltere'de sağlık bakan yardımcısı Nadine Dorries koronavirüse yakalandı.

Dorries yaptığı açıklamada, "Koronavirüs testinin pozitif çıktığını doğrulayabilirim. Bilgilendirildiğim andan itibaren tavsiye edilen tüm önlemleri aldım ve kendimi evde tecrit ettim" ifadelerini kullandı.

Ülkedeki vatandaşlar ise marketlere akın etti. Temizlik ve makarna, pirinç, nohut, mercimek gibi uzun ömürlü gıda ürünlerinin olduğu rafları boşaldı.

Bilançonun ağırlaştığı bir diğer ülke ise İran. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 354'e, vaka sayısı ise 9 bine yükseldi.

Son durumla ilgili İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani açıklama yaptı. Ruhani, "Koronavirüsle mücadeleyi ciddiye almalıyız." dedi.

ulusal.com.tr

Fransa'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 33'e yükseldi Dünya Trump'tan koronavirüs açıklaması: Test için bir sebep yok, gayet iyiyim Dünya İtalya'da bilanço ağırlaşıyor Dünya Putin'in görev süresini uzatacak düzenleme onaylandı Dünya