BM'den Rusya'ya Kırım çağırısı

Birleşmiş Milletler, Kırım konusunda Rusya karşıtı kararı kabul etti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın tüm askeri güçlerini Kırım'dan çekmesi çağrısında bulundu.

Abone ol

Birleşmiş Milletler, Rusya karşıtı bir karara imza attı, Kırım'dan çekilmeye çağrıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın tüm askeri güçlerini Kırım'dan bir an önce çekmesi ve Ukrayna topraklarında geçici işgaline son vermesi çağrısında bulunan bir kararı kabul etti.

Batılı ülkelerin desteğiyle çıkarılan kararda, Kırım'ın ve Sivastapol kentinin Rusya tarafından ilhak edildiği savunuldu. "Kırım'ın Rusya tarafından gittikçe artan biçimde askerileştirilmesi ve nükleer kapasiteye sahip gelişmiş silah sistemlerinin Ukrayna topraklarına transferinden derin endişe duyulmaktadır'' denildi.

Bağlayıcılığı bulunmayan karar, 193 üyeli BM Genel Kurulu'nda, 17'ye karşı 63 oyla kabul edildi. 62 üye ülke ise karara çekimser kaldı.

Fahrizade suikastının bazı failleri yakalandı Dünya Çin aşısına tam not: Endonezya aşının yüzde 97 etkinlik gösterdiğini bildirdi Dünya ABD'den ''Dini Özgürlük İhlalleri'' kışkırtması: Listede Çin, İran ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti de var Dünya ABD'nin Suriye'deki amacını açıkladı: ''Suriye'deki esas amacımız Esad'ın toprak kazanmasını engellemek'' Dünya