Tuzla sahilindeki dolguya karşı insan zinciri

İDO ve İTÜ arasındaki sahil dolgu projesine karşı Tuzlalı yurttaşlar dün akşam, "Tuzla Sahilime Dokunma" platformunun düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Abone ol

İstanbul Deniz Otobüsleri(İDO) ve İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) arasındaki koya yapılmak istenen dolgu projesine tepki gösteren Tuzla halkı, Tuzla Sahilime Dokunma platformunun çağrısı ile bir araya gelerek birlikte iftar yaptı. İftarın ardından sahil şeridi boyunca insan zinciri oluşturan yurttaşlar, "Tuzla sahili, Tuzla halkının" sloganları ve alkışlar eşliğinde yapılacak olan dolgu alanına tepki gösterdi. CHP İBB Meclis Üyesi Sevim Temizel, Tuzla ve İBB Belediye Meclis Üyesi Cengiz Güloğlu ve Vatan Partisi Tuzla teşkilatı da etkinliğe destek verdi.

Tuzla Sahilime Dokunma platformu üyesi Mesut Kutlu, ulusalkanal.com.tr'ye açıklama yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Kutlu, "Dün akşamki İftar ve insan zinciri ile Tuzla sahilindeki dolgu için başlattığımız direnişin devam ettiğini ve güncelliğini koruduğunu görmek bizleri mutlu etti." dedi. Yapıcı eylemlere devam edeceklerini de belirten Kutlu, "Bizlerin içindeki Tuzla sevdası devam ettikçe mücadele devam edecek." diye konuştu. Kutlu, Tuzla Sahilime Dokunma platformunun siyasi bir oluşum olmadığını vurgularken "Bizim tek derdimiz Tuzla'nın dertlerini yüksek sesle söylememize rağmen gerekli desteğin verilmemesi." ifadelerini kullandı.

Tuzla halkının değerlerine sahip çıktığını ifade eden yurttaşlar ise, eylemde bulunan insanların kararlılığının Tuzla sahilini kurtaracağını kaydetti.

Sinem Hançerigüzel

ulusalkanal.com.tr

Hatay’da kuduz karantinası Yurt Parkta ölümü bekliyor Yurt Oğlunun velayetini alabilmek için katliam yaptı Yurt Tüyler ürperten görüntüler! Yurt