Türk milliyetçileri “hayır” diyor komitesi kuruldu

MHP’de parti içi muhalefet Başkanlık sistemine karşı harekete geçti. Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın başını çektiği muhalifler “Türk Milliyetçileri 'Hayır diyor' Organizasyonu Komitesi”ni kurdu. İlk toplantısını yapan Komite “Hayır” kampanyasına 18 Şubat’ta başlayacak. AKP’nin Başkanlık ortağı olan MHP yönetimi ise il ve ilçe teşkilatlarını feshetmeyi sürdürüyor.

Abone ol

Parti içi muhalefet harekete geçiyor, MHP yönetimi ise çareyi teşkilatları feshetmekte buluyor.

Başkanlık sistemini hedefleyen Anayasa değişikliğine karşı muhalifler yol haritasını belirledi.

Başını Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın çektiği isimler “Türk Milliyetçileri 'Hayır diyor' Organizasyonu Komitesi”ni kurdu.

30 Ocak 2017 tarihinde bir araya gelen muhalifler “Hayır” kapmanyasına 18 Şubat’ta başlayacaklarını açıkladı.

"İlk olarak 18 Şubat 2017 tarihinde Ankara'da Milliyetçi Hareket Partisi'nde geçmiş dönemlerde ve şimdi siyaset yapan değerli şahsiyetlerin de iştirak edeceği "Türk Milliyetçileri ‘Hayır' Diyor" temalı, geniş katılımlı bir toplantı düzenlenmesi ve yürütülecek ‘Hayır' kampanyası için ilk adımın atılması kararlaştırılmıştır."

Başkanlık sistemini hedefleyen Anayasa değişikliğine AKP’ye verdiği destekle tabanda büyük tepki toplayan MHP yönetimi ise iki teşkilatı daha feshetti.

MHP Mersin İl Yönetimi görevden alındı. İl Başkanlığına Avukat Atsız Afşin Yılmaz getirildi. Görevden alınan İl Başkanı Sebahattin Kılıç kameralar karşısına geçti, “Ülke ateş çemberinden geçiyor” dedi, Bahçeli’ye destek verdi.

MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ve tüm yönetim kurulu üyeleri de Genel Merkez tarafından görevden alındı.

Görevden alınmasının ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden açıklama yapan Aksoy “Güzel günlerde görüşmek üzere hepiniz Allah'a emanet olun. Hayırla kalın, hayır'da kalın” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Şanlıurfa haberleri - 30 araçlık zincirleme trafik kazası: 30 yaralı Gündem Satılık araba ilanı olay oldu! Gündem Başkanlık Sistemi Cumhurbaşkanlığının onayını bekliyor Gündem Karaköy İskelesi 8 yılda yenilenemedi Gündem