Türk şirketinin taşıdığı silah dudak uçuklattı

Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin el koyduğu “Nour M” adlı gemideki silahların sayısı dudak uçuklattı.

Abone ol

Yunan basınındaki haberlere göre gemideki 56 konteynerin açılmasına başlandı. Gemide; 20 bin kaleşnikov tüfek, 7 bin hafif makineli tüfek, 700 SAM-5 füzesi, 6 bin B-7 roketi, 7 bin RPG roketatar, 220 havan topu, uçaksavarlar ve 4 bin 500 ton patlayıcının da aralarında olduğu binlerce silah bulundu. Ulusal Kanal'a konuşan askeri uzmanlar, bu kadar silah ile bir kolordunun donatılabileceğini belirttiler.

Rodos Limanı'na çekilen geminin 500 metre çevresinde güvenlik koridoru oluşturuldu. İskenderunlu kaptan H.Y. ile 2 Türk mürettebat ise gözaltında...

Silah sevkıyatının da "TSS Silah ve Savunma ve Sanayi" adlı Türk şirketine ait olduğu ortaya çıktı. Şirketin ticaret sicil bilgilerinde, resmi makamların izniyle silah ticareti ve transit taşıması yapabildiği öğrenildi.

Geminin resmi kayıtlarına göre binlerce silah, Ukraynalı bir şirket tarafından Libya Savunma Bakanlığı'na gönderiliyordu. Ancak denizcilik uzmanları, Libya'ya gidecek olan bir geminin Rodos'un kuzeyinden geçmesinin mümkün olmadığı bilgisini verdi. Geminin rotası ise Suriye'ye işaret etti.

Suriye Enformasyon Bakanı Umran El Zubi, silahların terör gruplarına gönderildiğini açıkladı. Olay, Suriye, Mısır ve Lübnan basınında önemli gündem maddesi haline geldi.

Yunanistan Denizcilik Bakanı Varvitsiodis, ise "Akdeniz ülkeleri savaşın eşiğinde" dedi. Yunan Bakan, geminin savaş halindeki Akdeniz ülkelerine gittiğine ve Birleşmiş Milletler'in bölgede silah ticaretini yasakladığına dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal kayıp teröristin evini görüntüledi Gündem İzmir'de bakanlık Atatürk'ü çöpe attı Gündem “Vatandaşa küfüre izin yok, vali istifa“ Gündem AKP'de bir bu eksikti! Gündem