Ankara'da karantinadan kaçan kişi yakalandı

Ankara’da Şehir Hastanesi’nde karantinadaki 36 yaşında bir vatandaş hastaneden kaçtı. Özel kıyafetler giyen polis ekipleri, vatandaşı evinde yakaladı. Vatandaş karantina için tekrar hastaneye sevk edildi.

Abone ol

Yeni tip koronavirüs şüphesi olan vatandaş karantinadan kaçtı. Polis, vatandaşı evinde yakaladı.

Yüksek ateş ve öksürük nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi’ne başvuran Y.Y, acil serviste gözetim altına alınmıştı. Y.Y, tetkikler sonucu yeni tip koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı. 36 yaşındaki vatandaş, karantinaya alındıktan bir süre sonra hastaneden kaçtı.

Olay sonrası hastane alarm durumuna geçti. Polis ekipleri Y.Y'nin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, hastanın bir sitede oturduğunu belirledi, kısa sürede adrese ulaşarak önlem aldı. Evinde olduğu anlaşılan Y.Y'ye müdahale için özel kıyafetli polis ekipleri geldi. Koruyucu kıyafet ve maskeleri bulunan 112 Acil Servis görevlileri de söz konusu adrese yönlendirildi.

Özel koruyucu elbise, tıbbi gözlük, maske ile eldiven kullanan polis ekipleri, karantinadan kaçan Y.Y'yi yakaladı. Polisler, vatandaşı 112 Acil Servis ekiplerine teslim etti. Y.Y, karantinaya götürülmek üzere ambulansla Ankara Şehir Hastanesine sevk edildi.

Bu arada vatandaşın evinin etrafında güvenlik önlemi alan polislerin de maske taktığı, dezenfektanlarla ellerini ve telsizlerini temizledikleri görüldü.

ulusal.com.tr

Meteorolojiden sağanak uyarısı Yurt İstanbul'da karantinadan kaçan kadın yakalandı Yurt Van'da bin 500 tıbbi maske ele geçirildi Yurt Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, evinde ölü bulundu Yurt