Arif Çetin, Batı Afrika ülkesi Senegal'i ziyaret etti

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Batı Afrika ülkesi Senegal'i ziyaret etti. Köle ticaretinin yapıldığı "Utanç adası"nı gezen Orgeneral Çetin, anı defterine "Burada yaşanan utançtan dolayı bütün Batı ülkeleri dönüp kendi tarihlerini sorgulamalı" notunu düştü.

Abone ol

Sevgi gösterisinde bulundular, fotoğraf çektirdiler.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Senegal'a gitti. Mevkidaşı Meissa Niang ile heyetler arası görüşme yaptı.

Orgeneral Çetin, mevkidaşı Niang ile başkent Dakar yakınlarındaki "utanç adası" olarak bilinen Goree Adası'nı gezdi. Adada, Batı ülkeleri yüzyıllar boyu köle ticareti yapmıştı. Çetin, 28 köle evinden biri olan ve müzeye dönüştürülen binayı gezdi, hatıra defterine dikkat çeken notlar yazdı.

Çetin, "Burada yaşanan utançtan dolayı bütün Batı ülkeleri dönüp kendi tarihlerini sorgulamalıdır. Dost ve kardeş ülke Senegal'in bağımsızlık yolunda attıkları bütün adımları takdir ediyor ve daima yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum." yazdı.

Heyete, Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nihat Civaner, Dakar Askeri Ateşesi Albay Emrah Yıldırım da eşlik etti.

Çetin, Türkiye'nin Senegal ile askeri ilişkilere önem verdiğini, bu yüzden burada olduğunu belirtti, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin artırılması için birçok konuda mutabakat sağlandığını söyledi.

Gezi sırasında Fas, Lübnan, İspanyol ve Ganalı gençlerden oluşan bir grup, Türk bayrağını görünce sevgi gösterisinde bulunarak, Orgeneral Çetin ile fotoğraf çektirdi.

ulusal.com.tr

Afrin sınırında bulunan yaralı ceylan koruma altında Gündem Ünal: Kılıçdaroğlu'nun mitomani hastalığı daha da beter azmaktadır Gündem Çiftlik Bank soruşturmasında flaş gelişme! Kırmızı bültenle aranıyordu, yakalandı Gündem Kulp'ta terör saldırısı: 1 şehit, 3 yaralı Gündem