Tarih tekerrür etmiyor, saptırılıyor

Abone ol

Tarihçi-yazar Orhan Koloğlu Bizim Gazete'deki Eğrisi Doğrusu adlı köşesinde kaleme aldığı yazıda, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in "Ermeni soykırımı" yalanına karşı verdiği mücadelesini desteklediğini ve bu desteği açıklamaktan mutluluk duyduğunu vurguladı. Koloğlu, "Talat Paşa Komitesi'ne üye olduğum gibi, hükümetimiz ses çıkarmazken, Doğu Perinçek'in son çabasını da tam desteklediğimi açıklamaktan mutluluk duydum." dedi.

Koloğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

İnsanların mensup oldukları topluma bağlılıklarını yansıtmaları haklarıdır. Bunda dil ve inanç kadar ırk bağı da etkili olabilir. Ancak diğer toplumlarla, özelikle tarihte "İmparatorluk" diye anılan çoğunu tek bir yapıda toplayanlarla ilişkide, tarafların uyuşma içinde olması zorunludur

Orta Asya'dan sınırlı bir nüfusla çıkan kısa zamanda önce Abbasi Hilafeti arkasından Roma İmparatorluğu'nun yerine geçen ve Osmanlı Devleti'ne varan girişimin sonuçta, 60 kadar cemaati birleştirme ve yönetme başarısı gösterdiğini Prof. Kemal Karpat belirtir. Bu başarıda her birine siyasete karışmadan cemaat yapısını sürdürmesine, hele inanç konusunda hiç kısıtlama getirilmemesine özen gösterilmesi etkiliydi. Ben tarihçi olarak, daha sonra insanlıktaki evrim ve çağdaşlaşma, hakim yönetimin de geride kalması sonucu, bunların ayrılıkçı akımlar başlatmasını doğal karşılarım.

Aralarında Yunan ya da Arap gibi eski yüceliklerini arayanlara da, sınırlı niteliğini en üste çıkarma hayali kuranbra da yine tarihçilik açısından olumsuz bakmam. Ermeni, Yahudi, Kürt, Çerkeş, Gürcü ,Bulgar; Arnavut ve sayısı 60'a varanları da bu çerçevede değerlendiririm. Örneğin günümüzün ön plandaki olayı Ermeni Hrant Dink cinayeti konusunda tamamen onun savunucusuyum. Tıpkı T.Gazeteciler Cemiyeti gibi. Zaten zamanında Hrant beni gazetesine davet etmiş, yazı yazmam hususunda teklif de bile bulunmuştu. Türkiye'nin dünya çapındaki en büyük Foto Muhabiri Ara Gülerle de gençlik günlerimizden beri arkadaşız. Bunun, "Soykırım" oyununa karşıtlığımı engellemediği de bilinir.

Talat Paşa Komitesi'ne üye olduğum gibi, hükümetimiz ses çıkarmazken, Doğu Perinçek'in son çabasını da tam desteklediğimi açıklamaktan mutluluk duydum.

ulusalkanal.com.tr

Digitürk ve Turkcell çok büyük bir protestoyu hak ediyor! Gündem Abdullah Cömert davası ertelendi! Gündem Ülkücüler Strazburg'daydı! Gündem Doğu Perinçek'in köylüleri AİHM Davası için ne dedi? Gündem