Vatan Partisi'nin aday listesine kadın ve genç isimler damga vurdu

Vatan Partisi'nin 600 kişilik milletvekili aday listesine kadın ve genç isimler damga vurdu. 150 kadın adayın yer aldığı listelerde 208 de genç isim bulunuyor. Uzun yıllar PKK ve FETÖ'yle mücadelede önemli görevler üstlenen emekli askerlerin de yer aldığı listelerde toplumun her kesiminden yurttaş aday olarak gösterildi.

Abone ol

Listelerde kadın ve genç isimlere ağırlık verildi. 150 kadın, 208 de genç aday gösterildi.

150 kadın adayın 52'si ilk üç sırada yer aldı. Buna göre, Ankara, Bolu, Sakarya, Mersin, Kocaeli, Kırklareli, Elazığ, Nevşehir, Tunceli, Sinop, Tokat, Bartın, Düzce olmak üzere 13 ilde kadınlar 1'inci sıradan aday yapıldı. Düzce ve Bolu'da ise listelerinin tamamı kadın adaylardan oluştu. Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, deneyimli sunucu Gülgûn Budak Feyman, CKD Genel Sekreteri Şen Yazgan listede yer alan isimlerden.

208 gençten ise 119'u halen öğrenci. Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş'in yanı sıra Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Cem Dikmen ile eski eski genel başkanlar Çağdaş Cengiz, İlker Yücel ve Adnan Türkkan da aday gösterildi. Türkkan Ulusal Kanal Yönetim Kurulu görevini, Cengiz de Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmenliğini yürütüyor. Yücel ise Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor.

Yine TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı ile Genel Başkan Yardımcıları Yadigar Özen ile Elif İlhamoğlu da hem kadın hem de genç kotasından aday oldu.

Türk ordusunun seçkin askerleri de kendilerine Vatan Partisi listelerinde ön sıralarda yer buldu. PKK lideri Abdullah Öcalan'ı sorgulayan komutan Albay Hasan Atilla Uğur, emekli Tümamiral Soner Polat ile Ergenekon tertibinde ilk hedef alınan isimlerden emekli Astsubay Oktay Yıldırım da aday gösterildi.

Eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan ve eski Sanayi Genel Müdürü Bülent Esinoğlu da adaylık listesinde yer aldı.

Adayların mesleklere göre dağılımı ise şöyle:

65 işçi, 49 Eğitimci, 40 mühendis ve mimar, 14'er çiftçi ve ev hanımı, 13 akademisyen, 12'şer emekli asker ve iş insanı, 3 emekli emniyet mensubu ve çok sayıda gazi ile sporcu.

ulusal.com.tr

CHP ve İyi Parti'de liste depremi Gündem Şehitlere son veda Gündem PTT 5 bin personel alacağını duyurdu, ilana 150 bine yakın aday başvurdu Gündem Hajiyev Ulusal Kanal'a konuştu: Asya ve Avrasya yükselişte Gündem