Erdoğan ve Yıldırım 15 Temmuz Şehitliğini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümündeki anma etkinlikleri kapsamında İstanbul Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliğini ziyaret etti. Anma etkinlikleri 16 Temmuz akşamına kadar devam edecek.

Abone ol

Geri püskürtülen 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin yıldönümü kapsamında tertip edilen anma etkinlikleri 81 ildeki şehit kabirlerini ziyaretle başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliğini ziyaret etti.

Şehitliğe ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım gitti. Vatandaşları selamlayan Yıldırım şehitlik girişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı.

Ziyaret dolayısıyla bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Şehitliğe giden çok sayıda vatandaş "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Şehitlerinin kabirlerinde dualar eden Erdoğan ile Yıldırım, 15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın Şehzadebaşı Camisi'ndeki kabri başında da dua etti.

Erdoğan, reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da aralarında bulunduğu 15 Temmuz şehitlerinin Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabirlerini de ziyaret etti. Başbakan Yıldırım ise Çengelköy mezarlığına giderek 15 Temmuz şehitlerini andı.

Etkinlikler kapsamında perşembe günü Beştepe'de şehit yakınları ve gazilerimizin katılımıyla anma programı düzenlenecek. Cuma günü ise 81 ilde şehit yakınları ve gazilere akşam yemeği verilecek.

TBMM Genel Kurulu 15 Temmuz Cumartesi günü saat 13'te özel oturumla toplanacak. Meclis'teki törenin ardından yabancı basın mensupları ile bir araya gelecek olan Erdoğan, aynı gün İstanbul'a gelecek ve saat 18:30'da Anadolu yakasından başlayacak Milli Birlik Yürüyüşüne katılacak.

Cumhurbaşkanı, 1,5 saat sürmesi beklenen yürüyüş sonrası tören alanına şehit yakınları ve gazilerle girecek. Olayların başlama saatinde Erdoğan törene katılanlara seslenecek. Ardından 250 şehidin adı okunup saygı ışıkları yakılacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde Şehitler Makamının Açılışı yapıldıktan sonra yüm yurtta sela okunacak ve Erdoğan'ın çağrısıyla 24 saatlik demokrasi nöbeti başlatılacak.

Cumhurbaşkanı İstanbul programını tamamlayıp hemen Ankara'ya dönecek. Meclis'e ilk bombanın atıldığı saat olan gece 02.00'de TBMM önündeki etkinliğe katılacak.

Devlet Bahçeli, Binali Yıldırım, İsmail Kahraman ve Erdoğan'ın yapacağı konuşmaların ardından 81 ilden yürüyen gençler, yanlarında götürdükleri bayrakları Cumhurbaşkanına teslim edecek. Beştepe'deki Millet Camiinde kılınacak sabah namazının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 15 Temmuz Şehitler Abidesinin açılışı yapılacak.

Demokrasi nöbeti ve etkinlikler 16 Temmuz Pazar gecesi sona erecek.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Vatan için gösterdiğiniz azminiz nesilden nesile gururla aktarılacak Gündem FETÖ üyeliğinden damattan sonra gelin de tutuklandı Gündem "15 Temmuz'u tüm şehitlerin doğum günü kabul ediyoruz" Gündem MHP'den 50 kişi istifa etti Gündem