Yarın bunları yapmak yasak!

Yarın milyonlarca yurttaşın kaderini belirleyecek genel seçim günü. Yurttaşların da bu günde uyması gereken bazı kurallar var. Örneğin, seçim günü alkollü içki satışı yapılamayacak, kimse üzerinde silah taşıyamayacak, kahvehane ve internet kafeler kapalı olacak. Herhangi bir siyasi partinin bayrağı ya da afişin asmak da yasaklar arasında.

Abone ol

Seçimlere saatler kala yasaklar da başladı.

Bugün saat 18.00’de başlayan yayın yasakları 7 Haziran Pazar günü saat 21:00’e kadar sürecek. Bu kapsamda radyo ve televizyonlardan hiçbir şekilde propaganda yapılamayacak. Yüksek Seçim Kurulu, gerek görülmesi halinde saat 21:00’den önce yayınların serbest bırakılmasına karar verebilir.

Cumartesi günü saat 18:00’den itibaren herhangi bir siyasi partinin afişi, parti bayrağı, posteri, pankartı ve benzeri propaganda malzemelerini asmak yasak olacak.

Yarın sabah saatlerinden itibaren uyulması gereken de bazı kurallar var.

Seçim gününde emniyeti ve asayişi korumakla görevli olanların dışında hiç kimse ateşli silah ve patlayıcı madde taşıyamayacak.

Bu kurala uymayanlar 3 aydan 6 aya kadar hapisle hapisle cezalandırılacak.

Oyunu kullandıktan sonra ihtara rağmen sandık başından ayrılmayan veya herhangi bir müdahale telkin veya tavsiyede bulunanlara 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilecek. Başkasının adını taşıyarak oy vermeye teşebbüs eden veya veren kişi ise 3 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Seçmenler, tüm yurtta, 7 Haziran Pazar günü 08.00-17.00 saatleri arasında oy verecek.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

Seçmen sorun yaşadığında 0312 416 72 00 NO'lu telefondan Ankara Barosu'na ulaşabilecek Gündem LÖSEV'den Lösemili Çocuklar Haftası etkinliği Gündem YSK'dan AKP'ye ret Gündem ''Bu bir kışkırtma'' Gündem