Beyaz Saray'dan belge talebi

ABD Senatosu'nda, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil yargılaması başladı. İlk duruşmada Demokratların 3 önergesi de Cumhuriyetçiler tarafından reddedildi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı ABD Senatosonda, ilk azil duruşması yapıldı.

Cumhuriyetçiler, Beyaz Saray'dan belge talep eden Demokratların önergesini reddetti.

Demokrat savcı vekiller ve Trump'ın avukatları, kendi argümanlarını sundu, savunma yaptı.

Demokratlar, Ukrayna soruşturması bağlamında Beyaz Saray'dan belge talep eden 3 önergeyi Senato Genel Kurulu'na sundu. Talepler 47 evete karşılık 53 oyla reddedildi.

Demokratlar adına savcılık görevi yapan Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, Senato'ya ilave tanıklar çağrılabilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Trump'ın avukatı Jay Sekulow ise Trump'a yöneltilen suçlamaların "geçersiz" olduğunu savundu. Trump'ın Ukrayna'ya askeri yardımı bir koşula bağlı olarak askıya almadığını ve Demokratların delillerinin "uydurma" olduğunu söyledi.

Senato'da süreç devam ediyor. Savunma ve davacı taraflar, günlük 12'şer saat mesai ile iki gün içinde argümanlarını sunmuş olacak.

ulusal.com.tr

Haşdi Şabi Komutanı Mühendis'in yerine gelen isim belli oldu Dünya Lübnan'da yeni hükümet kuruldu Dünya Fransa'da eylemciler elektrikleri kesti Dünya Rusya'da yeni kabine onaylandı Dünya