Dikkat çeken soyadı kararı

Bir baba çocuğunu doğduğundan beri hiç görmeye gitmedi. Anne ise 6 yaşındaki çocuğuna kendi soyadını vermek için dava açtı. Mahkeme dikkat çeken bir karar verdi, küçük çocuğa annesinin soyadının verilebileceğine hükmetti.

Abone ol

Baba doğduğu günden beri çocuğunu görmeye gitmeyince Anne, çocuğuna soy ismini vermek için harekete geçti, mahkemeye başvurdu. Mahkeme açılan davanın kabulünü kararlaştırdı.

Ankara 4. Aile Mahkemesi, velayeti annede olan ve babası tarafından hiç görülmeyen çocuğa annenin soyadını verebileceğine hükmetti.

G.M.S. isimli kadın ile Azerbaycanlı C. Balayev 2013'te evlendi. Çift kısa bir süre sonra boşanma davası açtı. 2014'te ise müşterek çocukları dünyaya geldi.

Anne G.M.S babanın çocuğu hiç görmeye gelmediğimi beyan etti. Çocuğun Balayev olan soyadını kendi soyadıyla değiştirmek için Ankara 4. Aile Mahkemesinde dava açtı.

Yargılama sonucunda mahkeme, çocuğun soyadının annenin soyadı ile değiştirilmesine karar verdi.

ulusal.com.tr

Şiddet kurbanı kadın toprağa verildi Yurt İstanbul'da otobüsler tek renk olacak Yurt Kovid-19 esnafı vurdu Yurt Kahramanmaraş'ta sobadan zehirlenen çocuk hayatını kaybetti Yurt