Davutoğlu, KOBİ'lere destek programı açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOBİ'lere yönelik 5 maddelik destek programı açıkladı. Buna göre KOBİ'ler uluslararası yatırıma, işbirliği ve güçbirliğine, bunun yanı sıra Arge, inevasyon ve endüstriyel alanlardaki yatırımlara yönlendirilecek. KOBİ'lerin bu alanlardaki yatırımlarına önemli ölçüde destek verilecek.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği'nin düzenlediği Girişimcilik ödül törenine katıldı.

Törende konuşan Davutoğlu, KOBİ'lerin ekonomideki önemini anlattı, 5 maddelik KOBİ'lere destek programını açıkladı.

Programın önceliği şirketlerin uluslararası piyasaya açılması Davutoğlu, program çerçevesinde işletme başına 150 bin lira destek verileceğini açıkladı.

Hükümet programında öne çıkan diğer başlık ise şirketler arasındaki işbirliği ve güçbirliği oldu.

Davutoğlu, ayrıca konuşmasında KOBİ'lere arge, inevasyon ve teknolik yatırımlar yapılması durumunda destek verileceğini açıkladı.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği Genel Başkanı Nurettin Özgenç, programı Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Özgenç, sadece para değil, kurumsallık olması gerektiğini belirtti.

Özgenç'e göre açıklanan program bir müjde değil. Büyük ekonomilerde olması gereken en önemli şartlardan biri.

ulusalkanal.com.tr

Emekli Büyükelçiler: Perinçek tutarlı ve yerinde savunma yaptı Gündem Altan Tan'dan zehir zemberek sözler Gündem Tarihi okula ne olacak? Gündem Perinçek davası sonrası İsviçre'de önemli tartışma başladı Gündem