Hablemitoğlu dosyası raftan iniyor

F Tipi örgütün casusluk faaliyetlerini kitaplaştırırken suikaste kurban giden Doçent Doktor Necip Hablemitoğlu'nun dosyası raftan indiriliyor. 12 yıl sonra raftan inecek dosya için savcı Hakan Yüksel görevlendirildi.

Abone ol

F tipi örgütlenmenin casusluk faaliyetlerini kitaplaştırırken silahlı suikaste kurban giden Doçent Doktor Necip Hablemitoğlu'nun dosyası 12 yıl sonra raftan indiriliyor.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Bürosu, 18 Aralık 2002 tarihinde suikaste kurban giden Hablemitoğlu'nun dosyasını soruşturmak için harekete geçti.

Cinayetle ilgili sümenaltı edilen iddia ve şüphelerin soruşturulması için Savcı Hakan Yüksel görevlendirildi.

Soruşturma kapsamında Hablemitoğlu'nun eşi Profesör Doktor Şengül Hablemitoğlu'nun 2003 tarihli ifadesini de incelenecek.

Soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi 30 ilin emniyet müdürlerine gönderdiği yazıda F tipi örgütün bağlantılı olduğu bazı cinayetlerin araştırılmasını istemişti. Bu cinayetler arasında Hablemitoğlu cinayeti de bulunuyordu. Hablemitoğlu'nun öldürülmeden önce en son Gülen örgütünün Türkiye İmamı Mustafa Özcan ile görüştüğü iddia edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Dönüş çilesi başladı Yurt Faciadan kıl payı kurtuldular Yurt Ardıç üretiminde Türk devrimi! Yurt Tersine göç yarın başlıyor Yurt