PKK'dan ABD'ye "yardım edin" çağrısı

Türk jetleri, bölücü terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki yuvalarını bombaladı, örgütün üst düzey yöneticileri Amerika'ya çağrı yaptı. KCK'nın yürütme konseyi üyesi Zübeyir Aydar, "ABD bizi ve Türkiye'yi bir masa etrafında toplamalıdır" dedi. Açılımın devam ettirilmesini isteyen Aydar, uluslararası güçlere de "Türkiye'yi zorlayın" çağrısı yaptı.

Abone ol

Türk ordusu Amerika'nın "kara gücümüz" dediği PKK'yı bombaladı. PKK yöneticileri Washinton'a "yardım çağrısı" yaptı.

Avrupa’da yaşayan KCK’nın Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar Amerika'nın Sesi Radyosu'na konuştu. Aydar, Amerika'nın PKK'yla Türkiye'yi bir masa etrafında buluşturmasını istedi. Aydar, "Biz ile Türkiye’yi bir masa etrafında yan yana getirmelidirler. Bununla birlikte IŞİD ile savaşta daha büyük rol oynarız. Amerika’nın bunu sağlama imkanları vardır" dedi.

Zübeyir Aydar, açılım devam etmesi için uluslararası güçlerin Türkiye'yi zorlaması gerektiğini ifade etti.

PKK'nın müzakere masasına dönülmesini istediğini söyleyen Aydar, "Biz bu sorunu demokratik siyaset ile barış ile çözmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Mısır'da büyük gün! Dünya O ülke şokta camide intihar saldırısı! Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya Afganistan’da intihar saldırısı Dünya Hiroşima'nın sessiz 70. yılı Dünya